Persoane interesate

miercuri, 30 septembrie 2009

Unt


Cum procedam?
........foarte simplu! Avem nevoie de aproximativ 1,500 kg smântană de casă. Smântâna o turnaţi într-un borcan de 3l cu filet.
Şi de aici începe distracţia..... borcanul cu smantână trebuie uşor "agitat" stânga-dreapta şi circular, până ce se alege untul de zer. Nu trebuie nici foarte mult timp, cam o jumătate de oră şi nici foarte tare.
După ce untul începe să se aleagă , goliţi conţinutul borcanului într-o oală de 2-3 l ....................... peste care adăugaţi apă rece.


În acest fel untul se ridică la suprafaţă. Cu mâna îl adunaţi şi îl puneţi într-o farfurie! Goliţi zerul, după care peste unt se mai adaugă apă rece. Se repetă procedeul încă o dată pentru ca untul să se cureţe de zer.
Asta e tot!

Rezultatul este delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic