Persoane interesate
miercuri, 30 septembrie 2009
Unt
Cum procedam?
........foarte simplu! Avem nevoie de aproximativ 1,500 kg smântană de casă. Smântâna o turnaţi într-un borcan de 3l cu filet.
Şi de aici începe distracţia..... borcanul cu smantână trebuie uşor "agitat" stânga-dreapta şi circular, până ce se alege untul de zer. Nu trebuie nici foarte mult timp, cam o jumătate de oră şi nici foarte tare.
După ce untul începe să se aleagă , goliţi conţinutul borcanului într-o oală de 2-3 l ....................... peste care adăugaţi apă rece.
În acest fel untul se ridică la suprafaţă. Cu mâna îl adunaţi şi îl puneţi într-o farfurie! Goliţi zerul, după care peste unt se mai adaugă apă rece. Se repetă procedeul încă o dată pentru ca untul să se cureţe de zer.
Asta e tot!
Rezultatul este delicios!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
!-end>!-my>
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu