Blat: 6 ouă, 4 linguri de apă, 10 linguri făină, 10 linguri de zahăr, praf de copt
1 pachet foi de cremeş
Crema 1: 400 ml frişcă, o caserolă de zmeură congelată (400 g)
Crema 2: 1 budincă de cacao, 2 linguri cacao, 400 ml lapte, 2 linguri şi jumătate de zahăr, o cicolată tăiată cubuleţe, 400 ml frişcă lichidă bătută foarte bine.
Decor: aproximativ 600 ml frişcă lichidă , două bucăţi de ciocolată menaj, trandafir natural, frunze
Fişca Hulala profesională e mult mai albă şi mai fină ca şi consistenţă .
Etape :
Se taie blatul în trei blaturi egale. Foile de cremeş se taie după forma blatului , cumare atenţie să nu se rupă.
Se pregăteşte budinca după indicaţiile de pe plic, doar cantitatatea de lapte va fi de 400 ml. Se amestecă budinca în permanentă până se răceşte. Separat se pregăteşte frişca. Treptat încorporaţi câte o lingură de budincă în frişca bătută foarte bine cu mixerul până se omogenizează. La final adăugăm bucăţile de ciocolată.
Se bate frişca şi se încorporează zmeura , amestecând până se omogenizează.
Cu sucul pe care zmeura congelată il lasă, însiropaţi pe rând blaturile.
Pe primul blat se aşează crema de zmeură, aşezăm foaia de cremeş, adăugăm crema de budincă , pe care o preparăm înainte de crema de zmeură deoarece are nevoie de răcire. Aşezăm adoua foaie de cremeş, apoi cealaltă jumătate de cremă de budincă. Peste al doilea strat de cremă (2) punem blatul însiropat, crema de zmeură şi ultimul blat.
Îmbrăcăm tortul cu frişcă şi il ornăm cum dorim.
Detaliu
Frumos. Felicitari!
RăspundețiȘtergereMulţumesc!
RăspundețiȘtergere