Persoane interesate

miercuri, 7 decembrie 2011

PRĂJITURA REGINA MARIA



BLAT 1: se face un blat din 5 ouă (eu am înlocuit o lingură de făină cu o lingură de nucă măcinată)
BLAT 2: se face un alt blat din 6 albuşuri bătute spumă la care adăugăm 200g zahăr. Totul se bate foarte bine după care se adaugă 200g nuci tăiate şi 2 linguri făină.
Crema:  6 gălbenuşuri se freacă cu 250g zahăr şi 6 linguri de apă. Gălbenuşurile le frecăm foarte bine cu zahărul până încep să-şi schimbe culoarea, după care adaugăm apa şi fierbem totul pe baie de aburi până    s-a îngroşat. ATENŢIE să nu se zaharisească!!! Se lasă să se răcească!
Separat se spumează  300 g unt în care se adaugă crema de ouă răcită. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao după gust iar cealaltă se lasă galbenă.

DECOR: ciocolată rasă

MOD DE ASAMBLARE: Blat 1 - Crema cu cacao- Blat 2 - Crema  galbenă - Ciocolată rasă



Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura.  Am copt-o în tavă normală de aragaz (cred că dimensiunile tăvii sunt 30cm/40 cm).





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic