Persoane interesate

marți, 1 septembrie 2009

Tort Lia

Tort Lia
La mulţi ani!!!


Blat 1: un blat simplu din 2 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, puţin praf de copt, o lingură de apă
Blat 2: un blat simplu din 6 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină, puţin praf de copt, o lingură de apă
Crema 1: Crema ganache, 300 ml frişcă lichidă, 200 g ciocolată menaj, 1 ciocolată cu mentă
(100 g)
Crema 2: Cremă ganache, 200ml frişcă lichidă, 100 g ciocolată menaj, 100 g ciocolată cappucino

Glazură 200 ml frişcă lichidă, 100g ciocolată menaj
Crema ganache am gasit-o pe blog-ul www.lilysblog-lily.blogspot.com , dar pe care am adaptat-o.
Crema ganache: În cantitatea de frişcă se pune la topit ciocolata la foc mic. Se lasă să se răcească câteva ore, după care se bate cu mixerul foarte bine. Pentru glazură, fişca cu ciocolată topită se lasă puţin la răcit, după care se toarnă peste tort. Să nu fie prea rece deoarece nu se va uniformiza usor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu