Persoane interesate

luni, 7 septembrie 2009

Tort cu zorele

Tort cu zorele
La mulţi ani!!!!


Blat 1: 7 ouă, 2 linguri de apă, 9 linguri de zahar, 9 linguri de făină, un plic praf de copt (3/4)
Blat 2 : 2 ouă, 1 lingură apă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1/4 dintr-un plic praf de copt

Crema 1: 500 ml frişcă lichidă, 4 linguri prai (gem de prune fiert fără zahăr)
Crema 2 : 200 ml frişcă lichidă, 4 linguri vişine din compot fără sâmburi

Pentru ornat: flori naturale -zorele, biluţe pentru decor şi 500 ml frişcă

Blatul 1 se taie în patru blaturi subţiri, care vor fi umplute cu crema 1 - frişcă şi prai, iar blatul 2 se taie în trei blaturi egale care vor fi umplute cu crema 2 - vişine şi frişcă.
pentru creme se bate fişca foarte bine, după care treptat se încorporează praiul sau pentru crema 2 vişinele până ce compoziţia s-a omogenizat.
Unul din blaturi se unge cu 2 linguri de prai ........

......după care se adaugă două linguri mari de cremă .....
Se procedează la fel , până ce tortul este umput.
Se îmbracă tortul în frişcă şi se ornează...
Pentru decor zorele sau alte flori naturale, pe care le aşezaţi pe tort doar cu 10-15 minute înainte de servire.





2 comentarii:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic