Persoane interesate

miercuri, 2 septembrie 2009

Tort Adela

Tort Adela
La mulţi ani!!!

Ingrediente:
Blat : 8 ouă, 2 linguri apă, 10 linguri zahăr, 10 linguri făină, praf de copt
Crema 500 ml frişcă lichidă, 400g zmeură
Ornare: 500 ml frişcă licidă, ,ornament roz pentru tort, flori naturale, puţină ciocolată menaj

Blatul:
Se încinge cuptorul la 180 * C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă apa şi zahărul. Se bat până la topirea zaharului. Verificăm dacă albuşul e bine bătut, întorcând bolul. Amestecul de albuş cu zahăr e bine bătut în momentul în care nu alunecă pe marginile vasului. Compoziţia se aşază într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm sau 28 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace între 30- 40 min. După 20 min de la introducereablatului în cuptor nu mai deschidem uşa cuptorului decât după 20 min pentru a-l verifica.
După răcirea blatului se taie în în trei.
Crema : Se bate frişca după care se înglobează zmeura. Se amestecă până când compoziţia s-a omogenizat.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu