Persoane interesate

marți, 15 decembrie 2009

Poveşti cu turtă dulce

TURTĂ DULCE   I

Reţetă preluată din revista Good Food - decembrie 2008 - ianuarie 2009

PREPARARE : 30 MIN
10 - 12 porţii (în funcţie de mărime)
UŞOR


Ingrediente: 500g făină albă
                     350 g miere
                     100g zahăr brun
                     1 ou bătut
                     1 lămâie
                     2 linguriţe pudră de ghimbir
                     1 linguriţă praf de copt
                     1 linguriţă scorţişoară
                     1 linguriţă cuişoare măcinate
                     1 linguriţă nucşoară măcinată

Preparare:
1. Se încinge cuptorul la 170 * C
2. Într-o crăticioară, se încălzeşte uşor untul împreună cu mierea, coaja de lămâie şi zahărul brun. Când zahărul s-a topit, se ia de pe foc . Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei.
3. într-un castron . se amestecă făina cu toate ingredientele uscate, apoi se adugă treptat untul topit şi oul bătut, amestecând cu grijă cu o lingură de lemn. Se frământă amestecul timp de două minute, după care se lasă să se odihnească timp de 15 minute.
4. pe o suprafaţă de lucru curată, se presară făină din abundenţă, pentru ca aluatul să nu se lipească. Cu ajutorul unui sucitor, se întinde aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 6 mm.
5. Se taie foaia de aluat în formele preferate, care se aşază pe o tavă unsă cu unt.
6. Se coc turtele dulci aproximativ 15 minute sau 18 minute, dacă doriţi să fie mai uscate pentru a le folosi ca decoraţiuni în pomul de Căciun.

Decorare: vezi Steluţe cu scorţişoară 
                         cantitate mică 1 ou şi 90 g zahăr

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu