PREPARARE : 30 MIN
10 - 12 porţii (în funcţie de mărime)
UŞOR
Ingrediente: 500g făină albă
350 g miere100g zahăr brun
1 ou bătut
1 lămâie
2 linguriţe pudră de ghimbir
1 linguriţă praf de copt
1 linguriţă scorţişoară
1 linguriţă cuişoare măcinate
1 linguriţă nucşoară măcinată
Preparare:
1. Se încinge cuptorul la 170 * C
2. Într-o crăticioară, se încălzeşte uşor untul împreună cu mierea, coaja de lămâie şi zahărul brun. Când zahărul s-a topit, se ia de pe foc . Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei.
3. într-un castron . se amestecă făina cu toate ingredientele uscate, apoi se adugă treptat untul topit şi oul bătut, amestecând cu grijă cu o lingură de lemn. Se frământă amestecul timp de două minute, după care se lasă să se odihnească timp de 15 minute.
4. pe o suprafaţă de lucru curată, se presară făină din abundenţă, pentru ca aluatul să nu se lipească. Cu ajutorul unui sucitor, se întinde aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 6 mm.
5. Se taie foaia de aluat în formele preferate, care se aşază pe o tavă unsă cu unt.
6. Se coc turtele dulci aproximativ 15 minute sau 18 minute, dacă doriţi să fie mai uscate pentru a le folosi ca decoraţiuni în pomul de Căciun.
Decorare: vezi Steluţe cu scorţişoară
cantitate mică 1 ou şi 90 g zahăr
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu