La mulţi ani, unchiule Bruno !!!!!!!!
TANTI AUGURI,ZIO BRUNO!!!!!!!!!
Ingrediente:
Blat: 5 ouă, 3 linguri de apă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină , un vârf de cuţit praf de copt, o linguriţă cacao
Crema: 300 ml frişcă lichidă, , aproximativ 20 clementine , o banană
Decor: un fruct carambola şi physalys, crenguţe de rozmarin date prin albuş, presărate cu zahăr pudră - lăsate la uscat şi două fire de asparagus 500 ml frişcă lichidă, biluţe pentru decor argintii şi de ciocolată.
Preparare:
1. Se bat albuşurile spumă foarte bine, se adaugă zahărul. Se bate cu mixerul până ce zahărul s-a topit. Se daugă apa, cacaoa, făina, cele 5 gălbenuşuri,, praful de copt. Se amestecă cu grijă, uşor până se omogenizează. Se coace la 180 de grade. Nu se deschide uşa cuptorului 20 de minute. Se verifică si se mai lasă încă 10 - 15 minute.
2. Clementinele şi banana se desfac si se taie cubuleţe. Se lasă la scurs.
3. Cu sucul rezultat se însiropează blatul.
4. Se bate frişca , se încorporează fructele.
5.Se împarte compoziţia în două şi se umple tortul.
6. Se bate restul de frişcă 500 ml friscă şi se decorează tortul .
TANTI AUGURI,ZIO BRUNO!!!!!!!!!
Ingrediente:
Blat: 5 ouă, 3 linguri de apă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină , un vârf de cuţit praf de copt, o linguriţă cacao
Crema: 300 ml frişcă lichidă, , aproximativ 20 clementine , o banană
Decor: un fruct carambola şi physalys, crenguţe de rozmarin date prin albuş, presărate cu zahăr pudră - lăsate la uscat şi două fire de asparagus 500 ml frişcă lichidă, biluţe pentru decor argintii şi de ciocolată.
Preparare:
1. Se bat albuşurile spumă foarte bine, se adaugă zahărul. Se bate cu mixerul până ce zahărul s-a topit. Se daugă apa, cacaoa, făina, cele 5 gălbenuşuri,, praful de copt. Se amestecă cu grijă, uşor până se omogenizează. Se coace la 180 de grade. Nu se deschide uşa cuptorului 20 de minute. Se verifică si se mai lasă încă 10 - 15 minute.
2. Clementinele şi banana se desfac si se taie cubuleţe. Se lasă la scurs.
3. Cu sucul rezultat se însiropează blatul.
4. Se bate frişca , se încorporează fructele.
5.Se împarte compoziţia în două şi se umple tortul.
6. Se bate restul de frişcă 500 ml friscă şi se decorează tortul .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu