Reţetă preluată din revista Good Food - decembrie 2008 - ianuarie 2009
Preparare 30 -35 minute
14 porţii
Ingrediente:
Ulei de foarea soarelui pentru uns
175 g făină albă, plus extra pentru tapetat
1 linguriţă praf de ghimbir
coaja unei portocale ( eu am pus puţin suc de portocală)
1/2 linguriţă sare
100g unt rece, tăiat cubuleţe
50 g zahăr tos
1 lingură lapte
dropsuri de fructe
zahăr pudră pentru pudrat
120 cm panglică- pentru decor
Preparare:
1. Se încinge cuptorul la 180 grade aer cald sau 160 grade gaz. Se ung cu ulei 2 tăvi . Se amestecă făina cu ghimbirul, coaja de portocală (suc) şi untul cu un mixer, 1/2 linguriţă sare până se obţin firimituri fine.În timp ce aceste ingrediente încă se amestecă, se adaugă treptat laptele şi zahărul, iar după ce s-au încorporat, se opreşte mixerul şi se frământă aluatul cu mâna pe o suprafaţă presărată cu făină, până ce devine moale şi fin. Se înfăşoară în folie de plastic şi se dă la rece 30 de minute.
2. Se presară din nou suprafaţa de lucru cu făină, apoi se întinde o foaie de grosimea unei monede de 0,5 lei. Cu ajutorul unor forme de mărimi diferite se decupează în formă de inimă aluatul obţinut. Ambele forme, atât cea de 7 cm, cât şi cea de 4 cm vor fi folosite pentru a crea acelaşi motiv decorativ, folosind forma mare pentru exterior respectiv forma mică pentru interior. Astfel, fiecare formă va avea o gaură prin care să poată fi trecută o pănglicuţă. Formele obţinute se aşază pe tăvile unse.
3. Cu ajutorul sucitorului se zdrobesc dropsurile aflate încă în ambalajul lor, apoi fărâmiţele obţinute se scot din ambalaj şi se presară în mijlocul fiecărui biscuit, astfel încât să umple complet acel gol.Se coc biscuiţii timp de 15 -20 de minute sau până ce devin aurii, iar fărâmiţele de dropsuri s-au topit complet.
4. Se lasă să se răcească. Se prind pe pănglicuţe colorate şi se pudrează cu zahăr. Ţin până la o lună , ca decoraţiuni de pom, dar se pot mânca în maxim trei zile.
felicitari
RăspundețiȘtergereprajiturile au fost delicioase, un succes
real
de Craciun iti facem concurenta daca tot ne ai invatat
te pupam
Diana si Carmen
felicitari!
RăspundețiȘtergereSunt foarte frumosi biscuitii, dar si foarte gustosi. Dupa cum ti-am spus si la scoala o sa fac acesti biscuiti cu viitorul meu bebe (cand o sa mai creasca).
Cu aceasta ocazie am invatat si eu sa fac o prajitura.
Te asteptam, cu nerabdare, sa vi si cu alte retete.
Ionela
Multumesc pentru aprecieri, dar trebuie amintit faptul ca la realizarea acestora am muncit cot la cot, cum se spune!
RăspundețiȘtergereUrmează turta dulce!