Ingrediente:
Blat: 8 ouă, 8 linguri zahar, 8 linguri faină,1 praf de copt, 2 linguri de apă, 300 g stafide
Crema: 300 ml frişcă, 1 plic budincă de frişcă (sau ce preferaţi) 400 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 cutie ananas bucăţi.
Decor : 700 ml frişcă, cacao, forma pentru decor realizată de dumneavostră sau de cumpărat
Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 ¤C . Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă , se adaugă zahărul şi apa. Se bat foarte bine până se topeşte zahărul; se înglobează făina şi gălbenuşurile. Se aşază compoziţia într-o formă de tort rotundă tapetată pe fund cu hârtie de copt şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească după care se taie astfel încât să avem trei blaturi cât de cât egale.
Pentru cremă, se pregăteşte budinca conform indicaţiilor de pe plic, după care se învârte în budincă până se răceşte, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Se adaugă budinca rece câte o lingură în 300 ml frişcă bătută foarte bine La final se înglobează cubuleţele de ananas tăiate mărunt şi lăsate să se scurgă foarte bine în prealabil. Această cremă se împarte în două şi se umple blatul.
Se acoperă tortul cu restul de frişcă. La final se aşază forma pe tort şi se cern duă, trei linguri de cacao . Se îndepărtează forma cu atenţie .
Blat: 8 ouă, 8 linguri zahar, 8 linguri faină,1 praf de copt, 2 linguri de apă, 300 g stafide
Crema: 300 ml frişcă, 1 plic budincă de frişcă (sau ce preferaţi) 400 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 cutie ananas bucăţi.
Decor : 700 ml frişcă, cacao, forma pentru decor realizată de dumneavostră sau de cumpărat
Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 ¤C . Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă , se adaugă zahărul şi apa. Se bat foarte bine până se topeşte zahărul; se înglobează făina şi gălbenuşurile. Se aşază compoziţia într-o formă de tort rotundă tapetată pe fund cu hârtie de copt şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească după care se taie astfel încât să avem trei blaturi cât de cât egale.
Pentru cremă, se pregăteşte budinca conform indicaţiilor de pe plic, după care se învârte în budincă până se răceşte, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Se adaugă budinca rece câte o lingură în 300 ml frişcă bătută foarte bine La final se înglobează cubuleţele de ananas tăiate mărunt şi lăsate să se scurgă foarte bine în prealabil. Această cremă se împarte în două şi se umple blatul.
Se acoperă tortul cu restul de frişcă. La final se aşază forma pe tort şi se cern duă, trei linguri de cacao . Se îndepărtează forma cu atenţie .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu