Persoane interesate

luni, 20 aprilie 2009

Tort Paşte 2009


Tort Paşte 2009
Pentru Antonia

Ingrediente:

Blat: 8 ouă, 8 linguri zahar, 8 linguri faină,1 praf de copt, 2 linguri de apă
Crema: 300 ml frişcă, 1 plic budincă de frişcă (sau ce preferaţi) 400 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 cutie ananas bucăţi
Decor : 700 ml frişcă, puţin colorant alimentar verde şi Figurine de ciocolată de cumpărat sau realizate de dumneavoastră, ciocolată menaj 100 g pentru realizarea gărduleţului, bomboane colorate mici, ovale.

Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 ¤C . Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă , se adaugă zahărul şi apa. Se bat foarte bine până se topeşte zahărul; se înglobează făina şi gălbenuşurile. Se aşază compoziţia într-o formă de tort rotundă tapetată pe fund cu hârtie de copt şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească după care se taie astfel încât să avem trei blaturi cât de cât egale.
Pentru cremă, se pregăteşte budinca conform indicaţiilor de pe plic, după care se învârte în budincă până se răceşte, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Se adaugă budinca rece câte o lingură în 300 ml frişcă bătută foarte bine La final se înglobează cubuleţele de ananas tăiate mărunt şi lăsate să se scurgă foarte bine în prealabil. Această cremă se împarte în două şi se umple blatul.


Decor : Se acoperă tortul cu restul de fişcă, se ornează cu bomboane, figurine şi flori şi frunze (frişcă + puţin colorant verde) din frişcă realizate cu ajutorul şpriţului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu