Persoane interesate

marți, 14 aprilie 2009

Ecler

Ecler : 300g apă, 120g untură, 1 1/2 linguri zahăr, sare, 215g făină, 6 ouă Untura, apa, zahărul, sarea se pun la fiert. Când clocoteşte se pune făina toată, se amestecă foarte bine şi se mai fierbe 3 minute. Se răceşte puţin şi se adaugă câte un ou amestecând compoziţia 20 de minute. Se pun cu lingura pe tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor 20 min. fără să deschizi cuptorul, apoi se mai lasă până se coc. După ce se răceşte se taie în două şi se umple cu cremă.

Crema : 1 plic praf de budincă de vanilie , ciocolată sau frişcă preparată după indicaţiile de pe plic , 300 ml frişcă, 1 cutie ananas tăiat cubuleţe mărunte. După ce budinca s-a răcit, se adaugă treptat câte o lingură de budică în 300 ml frişcă bătută foarte bine, amestecânduse până se încorporează foarte bine budincaplus la final ananasul . Se adaugă în ecler această cremă şi se decorează cu glazură de cacao (2-3 linguri cacao, 2 linguri apă, 2 linguri zahăr, care se fierb până se îngroaşă . Să nu se împrăştie picătura de glazură turnată într-un pahar cu apă. )





Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic