BLAT 2: 6 ouă, 4 linguri apă, 10 linguri zahar, 10 linguri făină
De această data nu am pus praf de copt. Blaturile au iesit foarte bine.
Fiecare blat l-am tăiat în două după ce s-a răcit.
CREMA: 10 gălbenuşuri, 400 g zahăr, 2 lămâi stoarse plus coaja de la o lămâie, 250 g mascarpone, 700 ml frişcă lichidă Hulala, aproximativ 400 g zmeură.
Cum procedăm: gălbenuşurile se amestecă foarte bine cu zahărul pe aburi. Când începe să fie îngroşată crema eu am adăugat sucul de la cele două lămâi. Se amestecă în permanenţă pentru a nu se prinde compoziţia. Când e gata - îngroşastă dar nu zaharisită- adăugăm coaja rasă de lămâie, o luăm de pe foc şi o lăsăm să se răcorească câteva minute, după care adăugăm toată cantitatea de mascarpone. Se amestecă crema până se omogenizează. Această compoziţie se lasă la răcit. Separat se bate frişca . Crema răcită se adaugă în frişcă. Se lasă la frigider pentru 30 de minute sau o oră.
Cum procedăm: gălbenuşurile se amestecă foarte bine cu zahărul pe aburi. Când începe să fie îngroşată crema eu am adăugat sucul de la cele două lămâi. Se amestecă în permanenţă pentru a nu se prinde compoziţia. Când e gata - îngroşastă dar nu zaharisită- adăugăm coaja rasă de lămâie, o luăm de pe foc şi o lăsăm să se răcorească câteva minute, după care adăugăm toată cantitatea de mascarpone. Se amestecă crema până se omogenizează. Această compoziţie se lasă la răcit. Separat se bate frişca . Crema răcită se adaugă în frişcă. Se lasă la frigider pentru 30 de minute sau o oră.
Se umplu foile de pişcot cu această cremă. Se adaugă zmeură din loc în loc peste cremă.
DECOR: 300 ml frişcă, ciocolată menaj, câteva frunze de trandafir pentru a realiza frunzele de ciocolată, biluţe de ciocolată pentru decor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu