Blat 1: aproximativ 300 g nucă prăjită, tăiată în bucăţi mari, 7 albuşuri, 7 linguri zahăr (aproximativ 200g), 1 lingură oţet, 4 linguri nucă măcinată, 3 linnguri făină
Blat 2: pişcoturi înmuiate în cafea uşor îndulcită
Crema 1: 100 g finetti, 100 ml frişcă lichidă
Crema 2: 7 gălbenuşuri, 10 linguri zahăr, 7 linguri lapte, 2-3 plicuri zahăr vanilinat, 500 ml frişcă lichidăMOD DE PREPARARE:
Blat 1: Nuca tăiată în bucăţi mari o prăjim în tava tapetată cu hârtie de copt. Se Scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească puţin. Peste nucă se toarnă albuşurile bătute spumă cu 7 linguri de zahăr (la fel se procedează ca la un pişcot obişnuit) în care s-au încorporat celelalte ingrediente (nuca măcinată, făina şi oţetul). Se pune la cuptor pentru 45 de minute la 180*.
După ce s-a copt, se scoate din cuptor, se întoarce cu nuca în sus şi se lasă la răcit.
Crema 1:se bate cu mixerul 100 ml frisca, dupa care se adauga treptat finetti. Aceasta crema se intinde peste blatul asezat cu nuca in sus.
Crema 2 :Cele 7 gălbenuşuri se amestecă cu 10 linguri de zahăr, 7 linguri de lapte şi 2-3 plicuri de zahăr vanilinat. Această compoziţie se fierbe pe aburi până se îngroaşă. Când crema s-a răcit se adaugă treptat în 500 ml frişcă lichidă bătută.
Crema se împarte în două . Jumătate se pune peste crema de finetti. Peste această cremă adăugăm Blatul 2
(pişcoturile înmuiate în cafea uşor îndulcită).
Cu restul de cremă se acoperă tortul şi se ornează după preferinţă.
Moasico sunt foarte frumoase torturile
RăspundețiȘtergereAndreea