Persoane interesate

miercuri, 16 noiembrie 2011

TORT CU NUCĂ



INGREDIENTE:
Blat 1: aproximativ 300 g nucă prăjită, tăiată în bucăţi mari, 7 albuşuri, 7 linguri zahăr (aproximativ 200g),  1 lingură oţet, 4 linguri nucă măcinată, 3 linnguri făină
Blat 2:   pişcoturi înmuiate în cafea uşor îndulcită
Crema 1: 100 g finetti, 100 ml frişcă lichidă
Crema 2: 7 gălbenuşuri, 10 linguri zahăr, 7 linguri lapte, 2-3 plicuri zahăr vanilinat, 500 ml frişcă lichidă

MOD DE PREPARARE:   
Blat 1: Nuca tăiată în bucăţi mari o prăjim în tava tapetată cu hârtie de copt. Se Scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească puţin. Peste nucă se toarnă albuşurile bătute spumă cu 7 linguri de zahăr (la fel se   procedează ca la un pişcot obişnuit) în care s-au încorporat celelalte ingrediente (nuca măcinată, făina şi oţetul). Se pune la cuptor pentru 45 de minute la 180*.
După ce s-a copt, se scoate din cuptor,  se întoarce cu nuca în sus şi se lasă la răcit.

Crema 1:se bate cu mixerul 100 ml frisca, dupa care se adauga treptat finetti. Aceasta crema se intinde peste blatul asezat cu nuca in sus.

Crema 2 :Cele  7 gălbenuşuri se amestecă cu 10 linguri de zahăr, 7 linguri de lapte şi 2-3 plicuri de zahăr vanilinat. Această compoziţie se fierbe pe aburi până se îngroaşă. Când crema s-a răcit se adaugă treptat în 500 ml frişcă lichidă bătută.
Crema se împarte în două . Jumătate se pune peste crema de finetti. Peste această cremă adăugăm Blatul 2
(pişcoturile înmuiate în cafea uşor îndulcită).
Cu restul de cremă se acoperă tortul şi se ornează după preferinţă.
 












Un comentariu:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic