Persoane interesate

duminică, 19 decembrie 2010

Tort cremeş


La mulţi ani, Mugurel!!!!!!!


Deoarece cumnăţelul îşi dorea de ziua lui cremeş, m-am decis să încerc să-i fac cremeş, dar sub forma de tort. Iată ce a ieşit......
Ingrediente:
1. Realizăm crema pentru cremeş .
2. Mărunţim o foaie de cremeş.
3. 500 ml suc de portocală şi un plic de gelatină (o preparăm conform indicaţiilor de pe plic)
3. 250 ml frişcă lichidă bătuta foarte bine
4. o cutie de ananas 
5. Relizaţi un pişcot din 2 ouă şi o lingură de apă, 3 linguri făină, 3 linguri de zahăr, puţin praf de copt
6. Ungeţi blatul răcit cu dulceaţă de portocale.

Etape:
Pentru a-i da o formă rotundă tortului cremeş l-am aranjat într-o formă rotundă detaşabilă.
1. Turnaţi într-o formă rotundă mică o parte din sucul de portocale cu gelatină. Restul de suc de portocale îl turnaţi în cealaltă  formă rotundă de 26 cm. Tăvile se pun la rece să se întărească sucul cu gelatină.
2. După ce s-a întărit turnaţi o parte din crema de cremeş şi nivelaţi.
3. Aşezaţi foaie mărunţită de cremeş.
4.Turnaţi restul de cremă de cremeş şi nivelaţi.
5. Aşezăm un strat de foaie mărunţită.
6.  peste stratul de foaie de cremeş aşezăm un strat de frişcă amestecată cu ananasul dintr-o cutie.
7. Peste adaugăm blatul uns cu dulceaţă. 
8. Învelim tava în folie şi o aşezăm la  rece.
9. A doua zi, răsturnăm tortul pe o tavă, peste el îl aşezăm tortul mic şi le decorăm cu frişcă, felii de portocală şi foaie de cremeş mărunţită.

Tortul de cremeş este foarte bun....singurul inconvenient e că nu poate fi foarte uşor de tăiat !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic