Persoane interesate

luni, 13 decembrie 2010

Biscuiti Pentru Mos Craciun




(Reţetă preluată din revista GoodFood nr. dec. 2010- ian. 2011)


La fel ca în anul trecut (alături de colegele mele Ştefi, Carmen, Diana şi Silvia), am încercat să facem împreună cu elevii nostri biscuiţi. S-au descurcat extraordinar!


Aluat dulce pentru biscuiţi
INGREDIENTE:
200g unt nesărat, la temperatura camerei
150 g zahăr fin
2 linguriţe extract de vanilie (eu am pus 2 plicuri zahăr vanilinat)
1 ou
300g făină cernută

MOD DE PREPARARE:


1.Se bat untul şi zahărul cu un mixer, până se obţine o cremă. Se adaugă vanilia şi oul, apoi făina. Se amestecă până când compoziţia devine omogenă, apoi se împarte în două şi se formează două discuri. Se împachetează în folie de plastic şi se lasă la rece cam 40 min., până când aluatul se întăreşte. Se încălzeşte cuptorul la 180 0 C / gaz 4.
2. Se presară blatul de lucru cu făină şi se întinde una din bucăţile de aluat până ajunge la o grosime de 3 mm. Se decupează steluţe sau alte forme.
  • Pentru melci se intind două foi de 3mm - una cu cacao şi una albă, se suprapun şi se rulează strâns. Se lasă la frigider 30min după care se taie felii de aproximativ 5mm.
  • Pentru bastonaşe se iau două bile de aluat, una albă şi in cealaltă se pune puţin colorant roşu. Se fac bastonaşe din fiecare culoare şi se rulează câte două. Se taie la lungimea dorită şi se aşază pe tavă sub formă de bastonaş. 
  • Pentru cealaltă variantă de biscuiţi  procedăm astfel: se face un bastonaş alb mai gros,. Se intinde din aluatul cu cacao o foaie groasă de 3 mm de lungimea bastonului alb. Se rulează strâns. Se lasă la frigider 30min după care se taie felii de aproximativ 5mm.
3. Cu ajutorul unei palete, se aşază fursecurile pe două tăvi acoperite cu hârtie de copt. Se ţin la rece timp de 10 min, apoi se coc timp de 10 min- 12 min, până devin aurii pe margini. Se pun la răcit pe un gratar.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic