Persoane interesate

luni, 20 decembrie 2010

Năsturei de pitici

(Reţetă preluată din revista Secretele bucătăriei nr. 12)


Ingrediente pentru 50 bucăţi
  • 380 g făină
  • 120 g zahăr pudră
  • sare
  • 250 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură  cu vârf cacao
Mod de preparare:
1. Se amestecă făinacu zahăr pudrăşi un praf de sare; se adaugăbucăţele de unt şi se amestecă. Se adaugă gălbenuşurile şi se frământă aluatul. Se împarte aluatul în două şi se înglobează cacao într-una dintre jumătăţi. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 2 ore.
2. Se încinge cuptorul la 175 * C. Se întind două foide aluatgroase de 3 mm. Se decupează nasturii cu o formă şi se coc 10 min. pe o tavă cu hârtie de copt.


Din acest aluat se pot obţine şi alte forme . Le decoraţi cum doriţi.

În aluatul alb se adaugă puţin colorant verde sau roşu.

Aceste reţete de biscuiţi le-am realizat cu elevii pe parcursul a două zile, de aceea pozele sunt făcute cu toate produsele finale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu