Reţetă preluată din Secretele bucătăriei-decembrie 2008
Ingrediente pentru 70 de bucăţi:
5 albuşuri
450 g zahăr pudră
500 g nuci măcinate
2 linguriţe scorţişoară
Preparare:
Se bat albuşurile spumă, după care se adaugă zahărul pudră şi se bat foarte bine.
Se pune deoparte o ceaşcă din această compoziţie , pentru glazură.
Se frământă restul cu nuci şi scorţişoară; se dă la frigider 60 minute.
Se întinde o foaie de aluat cu zahăr şi se decupează steluţe cu o formă. Se ung cu glazură.
Se lasă să se usuce peste noapte la temperatura camerei.
Se încinge cuptorul la 160 de grade.
Se coc steluţele 8 minute.
Preparare: 65 minute.
Coacere: 18 minute
70 cal/bucată
Din jumătate de cantitate mi-au ieşit 88 de bucăţi. Poate că în reţeta originală steluţele sunt mai groase.
vezi daca perseverezi au reusit si stelutele cu scortisoara
RăspundețiȘtergerenoua cu siguranta de ieseau din prima(glumim)
D & C
Sunt greu de realizat, dar extrem de gustoase!
RăspundețiȘtergere