Persoane interesate

joi, 26 noiembrie 2009

Steluţe cu scorţişoară


Reţetă preluată din Secretele bucătăriei-decembrie 2008


Ingrediente pentru 70 de bucăţi:
5 albuşuri
450 g zahăr pudră
500 g nuci măcinate
2 linguriţe scorţişoară

Preparare:
Se bat albuşurile spumă, după care se adaugă zahărul pudră şi se bat foarte bine.
Se pune deoparte o ceaşcă din această compoziţie , pentru glazură.
Se frământă restul cu nuci şi scorţişoară; se dă la frigider 60 minute.
Se întinde o foaie de aluat cu zahăr şi se decupează steluţe cu o formă. Se ung cu glazură.
Se lasă să se usuce peste noapte la temperatura camerei.
Se încinge cuptorul la 160 de grade.
Se coc steluţele 8 minute.

Preparare: 65 minute.
Coacere: 18 minute
70 cal/bucată





Din jumătate de cantitate mi-au ieşit  88 de bucăţi. Poate că în reţeta originală steluţele sunt mai groase.

2 comentarii:

  1. vezi daca perseverezi au reusit si stelutele cu scortisoara
    noua cu siguranta de ieseau din prima(glumim)
    D & C

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt greu de realizat, dar extrem de gustoase!

    RăspundețiȘtergere

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic