Am achiziţionat 7 kg de coacăze din care am făcut trei feluri de dulceaţă:
VARIANTA 1: 2,5 kg coacăze
2 kg zahăr
puţină lămâie
VARIANTA 2: 2,5 kg coacăze
1,5 kg zahăr
puţină lămâie
VARIANTA 3 : 2 kg coacăze
250 ml suc de portocale proaspăt
2 kg zahăr
CUM VERIFICĂM DACĂ E GATA DULCEAŢA ?
1. punem apă rece într-un pahar şi lăsăm să curgă o picătură de dulceaţă în apă. Dacă picătura de dulceaţă se împrăştie pe fundul paharului, dulceaţa mai trebuie lăsată la fiert. Dacă nu se împrăştie putem pune dulceaţa în borcane.
2. Luăm cu o lingură dulceaţă şi o aşezăm pe o farfurie să se racească. După răcire dacă e fiartă bine are o consistenţă oarecum gelatinoasă, dacă nu e bine fiartă , în momentul în care înclinăm farfuria curge.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu