Persoane interesate

marți, 30 iunie 2009

Dulceaţă de coacăze





Am achiziţionat 7 kg de coacăze din care am făcut trei feluri de dulceaţă:

VARIANTA 1: 2,5 kg coacăze
2 kg zahăr
puţină lămâie

VARIANTA 2: 2,5 kg coacăze
1,5 kg zahăr
puţină lămâie

VARIANTA 3 : 2 kg coacăze
250 ml suc de portocale proaspăt
2 kg zahăr
Preparare: Se curăţă coacăzele de codiţe, se spală foarte bine cu apă rece, se pun în oală şi se adaugă zahărul . Se lasă să fiarbă la foc mic 2-3 poate chiar 4 ore, în funcţie de consistenţa dorită.
CUM VERIFICĂM DACĂ E GATA DULCEAŢA ?
1. punem apă rece într-un pahar şi lăsăm să curgă o picătură de dulceaţă în apă. Dacă picătura de dulceaţă se împrăştie pe fundul paharului, dulceaţa mai trebuie lăsată la fiert. Dacă nu se împrăştie putem pune dulceaţa în borcane.
2. Luăm cu o lingură dulceaţă şi o aşezăm pe o farfurie să se racească. După răcire dacă e fiartă bine are o consistenţă oarecum gelatinoasă, dacă nu e bine fiartă , în momentul în care înclinăm farfuria curge.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu