Persoane interesate

joi, 19 februarie 2009

Ecler - Lebădă


Ecler : 300g apă, 120g untură, 1 1/2 linguri zahăr, sare, 215g făină, 6 ouă Untura, apa, zahărul, sarea se pun la fiert. Când clocoteşte se pune făina toată, se amestecă foarte bine şi se mai fierbe 3 minute. Se răceşte puţin şi se adaugă câte un ou amestecând compoziţia 20 de minute. Se pun cu lingura pe tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor 20 min. fără să deschizi cuptorul, apoi se mai lasă până se coc. După ce se răceşte se taie în două şi se umple cu cremă.
Cu şpriţul se realizează gâtul lebedei.

Crema : 1 plic praf de budincă de vanilie , ciocolată sau frişcă preparată după indicaţiile de pe plic , 500 ml frişcă După ce budinca s-a răcit, se adaugă treptat câte o lingură de budică în 250 ml frişca bătută foarte bine, amestecânduse până se încorporează foarte bine budinca . Se adaugă în ecler această cremă şi se decorează cu restul de frişcă. Pentru ochi am folosit ornamente pentru decorarea torturilor.

Ideea cu eclerul sub formă de lebădă am preluat-o de pe blogul lilysblog-lily.blogspot.com.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic