Persoane interesate

luni, 19 ianuarie 2009

Tortul broasca testoasa


Ingrediente :
Blat 1: 5 oua, 2 linguri de apa, 7 linguri faina, 7 linguri zahar, putin praf de copt
Blat 2: (pentru "carapace") 5 oua, 2 linguri de apa, 7 linguri faina, 7 linguri zahar, putin praf de copt
Blatul se ruleaza intr-un prosop umed cat inca este cald.
Crema : 1 l frisca lichida, 200g zmeura, 1 cutie ananas, 5-6 bucati kiwi, 300-400 g capsuni, 5 banane.
Se bate bine frisca cu 1/2 plic de intaritor. Se adauga zmeura, se bate bine frisca, dupa care se incorporeaza usor restul fructelor taiate cubulete.
Pentru blatul 2 se bate 500ml frisca cu 100g zmeura. Se intinde frisca pe blatul racit, dupa care se ruleaza si se lasa la frigider pentru 2-3 ore (sau in congelator pentru o jumatate de ora). Se taie felii de grosimea unui deget sau mai groase dupa preferinta si se cladesc intr-un bol. Se adauga amestecul de frisca si fructe, iar peste acesta blatul 1 si se lasa in frigider 3 ore. Se rastoarna pe o tava si se orneaza . Picioarele, coada si capul se obtin din banane, iar ochii din doua boabe de piper.

Pentru acest tort m-am inspirat de pe culinar.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic