Persoane interesate

duminică, 25 decembrie 2011

CRACIUN FERICIT!!!

TORT CU OM DE ZĂPADĂ

TORT CU OM DE ZĂPADĂ

 REŢETA o găsiţi  aici







Şi de această dată am modificat puţin reţeta! Am copt blatul cu nucă în tavă mai mică şi l-am tăiat în două. Am pus două rânduri de pişcoturi pentru ca tortul să fie mai înalt. Ultimul blat a fost din blatul tăiat în două, partea fără nuci.

TORT DE CRACIUN 2011

TORT DE CRACIUN 2011

 REŢETA o găsiţi aici

Pentru acest tort din reţeta originală am folosit doar crema şi blatul cu nucă. L-am copt într-o tavă mică, cu diametrul de 20 cm, şi l-am tăiat în două. 

duminică, 11 decembrie 2011

TORT CU NUCĂ II


 REŢETA o găsiţi  aici



Tortul, prăjiturile -REGINA MARIA, PRĂJITURA CHINEZEASCĂ, PRĂJITURA CU VIŞINE - le-am făcut de Moş Nicolae. Blaturile sunt făcute cu o zi înainte, cred ca mi-au luat cam 4 - 5 ore. Nu am fost atentă la ce oră am început să le pregătesc! Iar cremele le-am făcut a doua zi dimineaţa (mai puţin PRĂJITURA CHINEZEASCĂ, care am terminat-o cu o zi înainte) - şi mi-au luat aproximativ  3- 3.30 ore  până le-am terminat, inclusiv curăţenia la locul de muncă.

vineri, 9 decembrie 2011

PRĂJITURĂ CU VIŞINE

PRĂJITURĂ CU VIŞINE

 Această prăjitură s-a dovedit a fi foarte bună, chiar dacă am făcut-o ştiind că-mi rămâne cremă de la tort, motiv pentru care am făcut un blat în plus! E o reţetă originală!

Prăjitura cu vişine e aşezată în stânga cum privim fotografia şi are crema mai albă şi mai puţină ciocolată rasă.

INGREDIENTE:
6 ouă
2 linguri apă
8 linguri zahăr
6 linguri făină
2 linguri cu vârf cacao cernută
puţin praf de copt
vişine din compot lasate să se scurgă foarte bine- eu am avut un borcan de 370 ml

BLAT:  Se face un blat obisnuit.

CREMA 1: E crema care mi-a rămas de la tort (dacă tortul nu-l facem cu două rânduri de pişcoturi)- reteta tortului o găsiţi  aici

INGREDIENTE CREMA 2:
150 ml frişcă lichidă
 125 g mascarpone
1 plic zahăr vanilinat
sucul care ne-a rămas de la vişinele din compot

CREMA 2: aproximativ 150 ml frişcă lichidă (eu folosesc HULALA) , bătută foarte bine în care se adaugă 125 g mascarpone şi 1 plic zahăr vanilinat - dacă doriţi. După ce s-a omogenizat adăugăm după gust, puţin câte puţin, din sucul care ne-a rămas de la vişinele din compot (vişinele sunt puse de mine - e varianta de compot de vişine pentru prăjituri care se pun doar cu zahăr şi sucul pe care îl lasă ele). Crema işi păstrează o ţinută bună - nu turnăm toată cantitatea pentru a putea controla ţinuta cremei, dar şi gustul.

DECOR: ciocolată rasă şi biluţe pentru decor.


Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura.  Am copt-o în tavă normală de aragaz (cred ca dimensiunile tăvii sunt 30cm/40 cm).




PRAJITURA CHINEZEASCĂ

PRĂJITURA CHINEZEASCĂ

 Prăjitura chinezească e aşezată la mijlocul platoului.
Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura.  Am copt-o în tava normală de aragaz (cred ca dimensiunile tavii sunt 30cm/40 cm)

INGREDIENTE PENTRU BLAT: 200g zahar praf
200g unt (sau margarină)
200 g nuci tăiate bucăţi
100g făină
1/2 plic praf de copt
6 albuşuri

BLAT:  200g zahăr praf se freacă cu 200g unt(sau margarină). După ce s-a omogenizat se adaugă 200g nuci tăiate (eu le-am prajit puţin) , 100g făină şi 1/2 plic praf de copt. Această compoziţie se adaugă peste 6 albuşuri bătute spumă


INGREDIENTE PENTRU CREMĂ: 
6 gălbenuşuri
150g zahăr  praf
1 plinc zahăr vanilinat

CREMA: 6 gălbenuşuri se freacă cu 150g zahăr  praf, 1 plinc zahăr vanilinat până se topeşte zahărul . Această compoziţie se întinde peste blatul scos din cuptor (Chiar înainte de a întinde crema) şi se mai dă la cuptor până prinde coajă. ATENŢIE să nu se prajească! Din păcate eu am lasat-o puţin mai mult la cuptor iar crema mea e mai crocantă!

GLAZURA:
După ce s-a răcit se stropeşte cu glazură din puţină apă aproximativ 100 ml, 2 linguri zahăr, 2 lingură cacao şi puţin unt (cât o nucă). Toate ingredientele, mai puţin untul,  se fierb foarte bine până începe să se îngroaşe, după care adaugăm untul .

miercuri, 7 decembrie 2011

PRĂJITURA REGINA MARIA



BLAT 1: se face un blat din 5 ouă (eu am înlocuit o lingură de făină cu o lingură de nucă măcinată)
BLAT 2: se face un alt blat din 6 albuşuri bătute spumă la care adăugăm 200g zahăr. Totul se bate foarte bine după care se adaugă 200g nuci tăiate şi 2 linguri făină.
Crema:  6 gălbenuşuri se freacă cu 250g zahăr şi 6 linguri de apă. Gălbenuşurile le frecăm foarte bine cu zahărul până încep să-şi schimbe culoarea, după care adaugăm apa şi fierbem totul pe baie de aburi până    s-a îngroşat. ATENŢIE să nu se zaharisească!!! Se lasă să se răcească!
Separat se spumează  300 g unt în care se adaugă crema de ouă răcită. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao după gust iar cealaltă se lasă galbenă.

DECOR: ciocolată rasă

MOD DE ASAMBLARE: Blat 1 - Crema cu cacao- Blat 2 - Crema  galbenă - Ciocolată rasă



Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura.  Am copt-o în tavă normală de aragaz (cred că dimensiunile tăvii sunt 30cm/40 cm).





Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic