Persoane interesate

marți, 16 noiembrie 2010

Cremeş



INGREDIENTE: 1,5 l lapte, 6 ouă, 375 g zahăr , 225 g făină (110 g amidon şi 115 g făină), 1 plic budincă de vanilie, 1 1/2 zahăr vanilinat, 250ml -300ml frişcă lichidă
Foi de cremeş de cumpărat - 1 pachet


Mod de preparare:jumătate din cantitatea de lapte se pune la încălzit cu jumătate din cantitatea de zahăr şi zahărul vanilinat.când e topit zahărul se ia de pe foc.Separat gălbenuşurile, făina cu amidonul şi budinca se amestecă bine. Când laptele este călduţ, se pune puţin câte puţin peste compoziţia de făină şi budincă.
1/2 din cantitatea de lapte se pune pe foc lă se încălzească, după care se adaugă compoziţia de lapte şi făină, budincăşi ou.Compoziţia se fierbe la foc mic amestecând fără întreruperesă nu facă cocoloaşe şi să nu se prindă.
Separat se bat albuşurile spumă,după care se adaugă zahărul. După ce zahărul este topit şi spuma e bătută foarte bine se încorporează în crema caldă amestecând cu grijă pentru omogenizarea compoziţiei.(fără a folosi mixerul) când e gata se toarnă caldă peste foaie. Se adaugă 250ml - 300ml frişcă lichidă bătută  peste care se adaugă foaia fărâmiţată. Se presară zahăr tos. Eu am decorat cu puţină ciocolată caldă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu