Persoane interesate

marți, 8 iunie 2010

Tort Castel II


 Pentru copiii mei (elevii mei), care au absolvit clasa a IV-a (IV A şi IV B), am realizat Tortul Castel, doar că de această dată l-am decorat puţin altfel.
Blat: am copt 6 blaturi - fiecare din 3 ouă şi două linguri de apă, 5 linguri zahăr, 4 linguri făină, 1 lingură cacao, puţin praf de copt. Blaturile le-am însiropat cu sucul de la compotul de ananas (450 ml).
Crema : 1 l frişcă lichidă, 350 g căpşuni, 600 g ananas tocat mărunt - 2 cutii, 400 g zmeură, 4 kiwi.
Frişca lichidă se bate cu mixerul, după care se încorporează fructele tocate mărunt sau cum doriţi lăsate în prealabil într-un strecurător. Prima dată încorporaţi zmeura. 
Pentru ferestrele catelului am folosit 1 albuş bătut spumă cu 200g zahăr tos. 

2 comentarii:

  1. Salut!
    felicitari pentru blog :)
    Am eu unul de acest gen si vreau sa construiesc un blogroll de bloguri culinare. Vrei sa facem link exchange?
    Daca da, ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sal'tare! toata lumea vrea sa faca schimb de adrese http..... da nu vrea numeni sa puna la bataie si o bucata de tort?

    RăspundețiȘtergere