Persoane interesate

miercuri, 11 martie 2009

Tort cu fructe şi ciocolata

Tort cu fructe şi ciocolată

PENTRU ANTONIA ŞI SILVIU - LA MULTI ANI!




Blatul : 3 ouă, 1 1/2 lingură apă, 4 linguri făină şi puţină cacao, 4 linguri de zahăr, 2 linguri fulgi de cereale, 125g stafide înmuiate, praf de copt

Umplutura: 3 mere mari, 5 kiwi, un compot de pere, 250ml apă, 3 linguri zahar caramelizat,1 băţ de scorţişoară, 250 ml frişcă , 50 g ciocolată menaj, napolitane pentru ornat şi ciocolată rasă
Merele, kiwi şi perele se taie cubuleţe. În sucul de la compotul de pere şi apa se fierb merele plus scorţişoara şi zahărul caramelizat. La final se adaugă perele şi kiwi. Se adaugă ompoziţia de fructe peste blatul aşezat într- formă cu pereţi detaşabili.Peste fructe se adaugă frişca în care s-a încorporat cicolată bucăţi.
Se ornează cu ciocolată, cacao şi wafer rolls.


marți, 10 martie 2009

Tort cu ornament de zahar ars



Ingrediente: 1 pachet pişcoturi, 4-5 bucăţi kiwi, 500ml frişcă, eventual un plic întăritor pentru frişcă, 250 ml suc de portocale pentru insiroparea pişcoturilor


Se însiropează pişcoturile şi se clădesc în tavă. Se adaugă un strat de felii de kiwi, un strat de frişcă, după care se însiropează al doilea rând de pişcoturi, kiwi , frişcă, pişcoturi şi ultimul strat frişcă.
Se ornează cu zahar ars realizat în prealabil, pe folie de aluminiu. Atenţie când desprindeţi zaharul ars de folie! Se rupe foarte uşor!





Sfat: Ornamentul de zahăr ars nu îl aşezaţi cu foarte mult timp înainte pe frişcă deoarece se topeşte(cel mult o ora sau două)

miercuri, 4 martie 2009

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic