Persoane interesate
duminică, 25 decembrie 2011
TORT CU OM DE ZĂPADĂ
Şi de această dată am modificat puţin reţeta! Am copt blatul cu nucă în tavă mai mică şi l-am tăiat în două. Am pus două rânduri de pişcoturi pentru ca tortul să fie mai înalt. Ultimul blat a fost din blatul tăiat în două, partea fără nuci.
TORT DE CRACIUN 2011
Pentru acest tort din reţeta originală am folosit doar crema şi blatul cu nucă. L-am copt într-o tavă mică, cu diametrul de 20 cm, şi l-am tăiat în două.
sâmbătă, 24 decembrie 2011
marți, 20 decembrie 2011
duminică, 11 decembrie 2011
TORT CU NUCĂ II
Tortul, prăjiturile -REGINA MARIA, PRĂJITURA CHINEZEASCĂ, PRĂJITURA CU VIŞINE - le-am făcut de Moş Nicolae. Blaturile sunt făcute cu o zi înainte, cred ca mi-au luat cam 4 - 5 ore. Nu am fost atentă la ce oră am început să le pregătesc! Iar cremele le-am făcut a doua zi dimineaţa (mai puţin PRĂJITURA CHINEZEASCĂ, care am terminat-o cu o zi înainte) - şi mi-au luat aproximativ 3- 3.30 ore până le-am terminat, inclusiv curăţenia la locul de muncă.
vineri, 9 decembrie 2011
PRĂJITURĂ CU VIŞINE
PRĂJITURĂ CU VIŞINE
Această prăjitură s-a dovedit a fi foarte bună, chiar dacă am făcut-o ştiind că-mi rămâne cremă de la tort, motiv pentru care am făcut un blat în plus! E o reţetă originală!
Prăjitura cu vişine e aşezată în stânga cum privim fotografia şi are crema mai albă şi mai puţină ciocolată rasă.
INGREDIENTE:
6 ouă
2 linguri apă
8 linguri zahăr
6 linguri făină
2 linguri cu vârf cacao cernută
puţin praf de copt
vişine din compot lasate să se scurgă foarte bine- eu am avut un borcan de 370 ml
BLAT: Se face un blat obisnuit.
CREMA 1: E crema care mi-a rămas de la tort (dacă tortul nu-l facem cu două rânduri de pişcoturi)- reteta tortului o găsiţi aici
INGREDIENTE CREMA 2:
150 ml frişcă lichidă
125 g mascarpone
1 plic zahăr vanilinat
sucul care ne-a rămas de la vişinele din compot
CREMA 2: aproximativ 150 ml frişcă lichidă (eu folosesc HULALA) , bătută foarte bine în care se adaugă 125 g mascarpone şi 1 plic zahăr vanilinat - dacă doriţi. După ce s-a omogenizat adăugăm după gust, puţin câte puţin, din sucul care ne-a rămas de la vişinele din compot (vişinele sunt puse de mine - e varianta de compot de vişine pentru prăjituri care se pun doar cu zahăr şi sucul pe care îl lasă ele). Crema işi păstrează o ţinută bună - nu turnăm toată cantitatea pentru a putea controla ţinuta cremei, dar şi gustul.
DECOR: ciocolată rasă şi biluţe pentru decor.
Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura. Am copt-o în tavă normală de aragaz (cred ca dimensiunile tăvii sunt 30cm/40 cm).
Această prăjitură s-a dovedit a fi foarte bună, chiar dacă am făcut-o ştiind că-mi rămâne cremă de la tort, motiv pentru care am făcut un blat în plus! E o reţetă originală!
Prăjitura cu vişine e aşezată în stânga cum privim fotografia şi are crema mai albă şi mai puţină ciocolată rasă.
INGREDIENTE:
6 ouă
2 linguri apă
8 linguri zahăr
6 linguri făină
2 linguri cu vârf cacao cernută
puţin praf de copt
vişine din compot lasate să se scurgă foarte bine- eu am avut un borcan de 370 ml
BLAT: Se face un blat obisnuit.
CREMA 1: E crema care mi-a rămas de la tort (dacă tortul nu-l facem cu două rânduri de pişcoturi)- reteta tortului o găsiţi aici
INGREDIENTE CREMA 2:
150 ml frişcă lichidă
125 g mascarpone
1 plic zahăr vanilinat
sucul care ne-a rămas de la vişinele din compot
CREMA 2: aproximativ 150 ml frişcă lichidă (eu folosesc HULALA) , bătută foarte bine în care se adaugă 125 g mascarpone şi 1 plic zahăr vanilinat - dacă doriţi. După ce s-a omogenizat adăugăm după gust, puţin câte puţin, din sucul care ne-a rămas de la vişinele din compot (vişinele sunt puse de mine - e varianta de compot de vişine pentru prăjituri care se pun doar cu zahăr şi sucul pe care îl lasă ele). Crema işi păstrează o ţinută bună - nu turnăm toată cantitatea pentru a putea controla ţinuta cremei, dar şi gustul.
DECOR: ciocolată rasă şi biluţe pentru decor.
Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura. Am copt-o în tavă normală de aragaz (cred ca dimensiunile tăvii sunt 30cm/40 cm).
PRAJITURA CHINEZEASCĂ
PRĂJITURA CHINEZEASCĂ
Prăjitura chinezească e aşezată la mijlocul platoului.
Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura. Am copt-o în tava normală de aragaz (cred ca dimensiunile tavii sunt 30cm/40 cm)
INGREDIENTE PENTRU BLAT: 200g zahar praf
200g unt (sau margarină)
200 g nuci tăiate bucăţi
100g făină
1/2 plic praf de copt
6 albuşuri
BLAT: 200g zahăr praf se freacă cu 200g unt(sau margarină). După ce s-a omogenizat se adaugă 200g nuci tăiate (eu le-am prajit puţin) , 100g făină şi 1/2 plic praf de copt. Această compoziţie se adaugă peste 6 albuşuri bătute spumă
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:
6 gălbenuşuri
150g zahăr praf
1 plinc zahăr vanilinat
CREMA: 6 gălbenuşuri se freacă cu 150g zahăr praf, 1 plinc zahăr vanilinat până se topeşte zahărul . Această compoziţie se întinde peste blatul scos din cuptor (Chiar înainte de a întinde crema) şi se mai dă la cuptor până prinde coajă. ATENŢIE să nu se prajească! Din păcate eu am lasat-o puţin mai mult la cuptor iar crema mea e mai crocantă!
GLAZURA:
După ce s-a răcit se stropeşte cu glazură din puţină apă aproximativ 100 ml, 2 linguri zahăr, 2 lingură cacao şi puţin unt (cât o nucă). Toate ingredientele, mai puţin untul, se fierb foarte bine până începe să se îngroaşe, după care adaugăm untul .
Prăjitura chinezească e aşezată la mijlocul platoului.
Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura. Am copt-o în tava normală de aragaz (cred ca dimensiunile tavii sunt 30cm/40 cm)
INGREDIENTE PENTRU BLAT: 200g zahar praf
200g unt (sau margarină)
200 g nuci tăiate bucăţi
100g făină
1/2 plic praf de copt
6 albuşuri
BLAT: 200g zahăr praf se freacă cu 200g unt(sau margarină). După ce s-a omogenizat se adaugă 200g nuci tăiate (eu le-am prajit puţin) , 100g făină şi 1/2 plic praf de copt. Această compoziţie se adaugă peste 6 albuşuri bătute spumă
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:
6 gălbenuşuri
150g zahăr praf
1 plinc zahăr vanilinat
CREMA: 6 gălbenuşuri se freacă cu 150g zahăr praf, 1 plinc zahăr vanilinat până se topeşte zahărul . Această compoziţie se întinde peste blatul scos din cuptor (Chiar înainte de a întinde crema) şi se mai dă la cuptor până prinde coajă. ATENŢIE să nu se prajească! Din păcate eu am lasat-o puţin mai mult la cuptor iar crema mea e mai crocantă!
GLAZURA:
După ce s-a răcit se stropeşte cu glazură din puţină apă aproximativ 100 ml, 2 linguri zahăr, 2 lingură cacao şi puţin unt (cât o nucă). Toate ingredientele, mai puţin untul, se fierb foarte bine până începe să se îngroaşe, după care adaugăm untul .
miercuri, 7 decembrie 2011
PRĂJITURA REGINA MARIA
BLAT 2: se face un alt blat din 6 albuşuri bătute spumă la care adăugăm 200g zahăr. Totul se bate foarte bine după care se adaugă 200g nuci tăiate şi 2 linguri făină.
Crema: 6 gălbenuşuri se freacă cu 250g zahăr şi 6 linguri de apă. Gălbenuşurile le frecăm foarte bine cu zahărul până încep să-şi schimbe culoarea, după care adaugăm apa şi fierbem totul pe baie de aburi până s-a îngroşat. ATENŢIE să nu se zaharisească!!! Se lasă să se răcească!
Separat se spumează 300 g unt în care se adaugă crema de ouă răcită. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao după gust iar cealaltă se lasă galbenă.
DECOR: ciocolată rasă
MOD DE ASAMBLARE: Blat 1 - Crema cu cacao- Blat 2 - Crema galbenă - Ciocolată rasă
Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura. Am copt-o în tavă normală de aragaz (cred că dimensiunile tăvii sunt 30cm/40 cm).
miercuri, 16 noiembrie 2011
TORT CU NUCĂ
Blat 1: aproximativ 300 g nucă prăjită, tăiată în bucăţi mari, 7 albuşuri, 7 linguri zahăr (aproximativ 200g), 1 lingură oţet, 4 linguri nucă măcinată, 3 linnguri făină
Blat 2: pişcoturi înmuiate în cafea uşor îndulcită
Crema 1: 100 g finetti, 100 ml frişcă lichidă
Crema 2: 7 gălbenuşuri, 10 linguri zahăr, 7 linguri lapte, 2-3 plicuri zahăr vanilinat, 500 ml frişcă lichidăMOD DE PREPARARE:
Blat 1: Nuca tăiată în bucăţi mari o prăjim în tava tapetată cu hârtie de copt. Se Scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească puţin. Peste nucă se toarnă albuşurile bătute spumă cu 7 linguri de zahăr (la fel se procedează ca la un pişcot obişnuit) în care s-au încorporat celelalte ingrediente (nuca măcinată, făina şi oţetul). Se pune la cuptor pentru 45 de minute la 180*.
După ce s-a copt, se scoate din cuptor, se întoarce cu nuca în sus şi se lasă la răcit.
Crema 1:se bate cu mixerul 100 ml frisca, dupa care se adauga treptat finetti. Aceasta crema se intinde peste blatul asezat cu nuca in sus.
Crema 2 :Cele 7 gălbenuşuri se amestecă cu 10 linguri de zahăr, 7 linguri de lapte şi 2-3 plicuri de zahăr vanilinat. Această compoziţie se fierbe pe aburi până se îngroaşă. Când crema s-a răcit se adaugă treptat în 500 ml frişcă lichidă bătută.
Crema se împarte în două . Jumătate se pune peste crema de finetti. Peste această cremă adăugăm Blatul 2
(pişcoturile înmuiate în cafea uşor îndulcită).
Cu restul de cremă se acoperă tortul şi se ornează după preferinţă.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
!-end>!-my>