BLAT 2: se face un alt blat din 6 albuşuri bătute spumă la care adăugăm 200g zahăr. Totul se bate foarte bine după care se adaugă 200g nuci tăiate şi 2 linguri făină.
Crema: 6 gălbenuşuri se freacă cu 250g zahăr şi 6 linguri de apă. Gălbenuşurile le frecăm foarte bine cu zahărul până încep să-şi schimbe culoarea, după care adaugăm apa şi fierbem totul pe baie de aburi până s-a îngroşat. ATENŢIE să nu se zaharisească!!! Se lasă să se răcească!
Separat se spumează 300 g unt în care se adaugă crema de ouă răcită. Compoziţia se împarte în două. În jumătate se adaugă cacao după gust iar cealaltă se lasă galbenă.
DECOR: ciocolată rasă
MOD DE ASAMBLARE: Blat 1 - Crema cu cacao- Blat 2 - Crema galbenă - Ciocolată rasă
Din aceste cantităţi vă ies aproximativ 50 de bucăţi! Depinde de fiecare cum porţionează prăjitura. Am copt-o în tavă normală de aragaz (cred că dimensiunile tăvii sunt 30cm/40 cm).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu