Persoane interesate

sâmbătă, 25 aprilie 2009

Tort "SONIC"

La multi ani, Andrei!













Ingrediente:


Blat: 8 ouă, 8 linguri zahar, 8 linguri faină,1 praf de copt, 2 linguri de apă
Crema: 300 ml frişcă, 1 plic budincă de frişcă (sau ce preferaţi) 400 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 cutie ananas bucăţi
Decor : 700 ml frişcă, puţin colorant alimentar albastru şi imaginea pe care doriţi să o aşezaţi pe tort laminată


Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 ¤C . Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă , se adaugă zahărul şi apa. Se bat foarte bine până se topeşte zaharul; se înglobează făina şi gălbenuşurile. Se aşază compoziţia într-o formă de tort dreptunghiulară tapetată pe fund cu hârtie de copt şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească după care se taie astfel încât să avem trei blaturi cât de cât egale.
Pentru cremă, se pregăteşte budinca conform indicaţiilor de pe plic, după care se învârte în budincă până se răceşte, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Se adaugă budinca rece câte o lingură în 300 ml frişcă bătută foarte bine La final se înglobează cubuleţele de ananas tăiate mărunt şi lăsate să se scurgă foarte bine în prealabil. Această cremă se împarte în două şi se umple blatul














luni, 20 aprilie 2009

Tort Paşte 2009


Tort Paşte 2009
Pentru Antonia





Ingrediente:

Blat: 8 ouă, 8 linguri zahar, 8 linguri faină,1 praf de copt, 2 linguri de apă
Crema: 300 ml frişcă, 1 plic budincă de frişcă (sau ce preferaţi) 400 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 cutie ananas bucăţi
Decor : 700 ml frişcă, puţin colorant alimentar verde şi Figurine de ciocolată de cumpărat sau realizate de dumneavoastră, ciocolată menaj 100 g pentru realizarea gărduleţului, bomboane colorate mici, ovale.

Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 ¤C . Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă , se adaugă zahărul şi apa. Se bat foarte bine până se topeşte zahărul; se înglobează făina şi gălbenuşurile. Se aşază compoziţia într-o formă de tort rotundă tapetată pe fund cu hârtie de copt şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească după care se taie astfel încât să avem trei blaturi cât de cât egale.
Pentru cremă, se pregăteşte budinca conform indicaţiilor de pe plic, după care se învârte în budincă până se răceşte, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Se adaugă budinca rece câte o lingură în 300 ml frişcă bătută foarte bine La final se înglobează cubuleţele de ananas tăiate mărunt şi lăsate să se scurgă foarte bine în prealabil. Această cremă se împarte în două şi se umple blatul.


Decor : Se acoperă tortul cu restul de fişcă, se ornează cu bomboane, figurine şi flori şi frunze (frişcă + puţin colorant verde) din frişcă realizate cu ajutorul şpriţului.

marți, 14 aprilie 2009

Ecler

Ecler : 300g apă, 120g untură, 1 1/2 linguri zahăr, sare, 215g făină, 6 ouă Untura, apa, zahărul, sarea se pun la fiert. Când clocoteşte se pune făina toată, se amestecă foarte bine şi se mai fierbe 3 minute. Se răceşte puţin şi se adaugă câte un ou amestecând compoziţia 20 de minute. Se pun cu lingura pe tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor 20 min. fără să deschizi cuptorul, apoi se mai lasă până se coc. După ce se răceşte se taie în două şi se umple cu cremă.

Crema : 1 plic praf de budincă de vanilie , ciocolată sau frişcă preparată după indicaţiile de pe plic , 300 ml frişcă, 1 cutie ananas tăiat cubuleţe mărunte. După ce budinca s-a răcit, se adaugă treptat câte o lingură de budică în 300 ml frişcă bătută foarte bine, amestecânduse până se încorporează foarte bine budincaplus la final ananasul . Se adaugă în ecler această cremă şi se decorează cu glazură de cacao (2-3 linguri cacao, 2 linguri apă, 2 linguri zahăr, care se fierb până se îngroaşă . Să nu se împrăştie picătura de glazură turnată într-un pahar cu apă. )





Poftă bună!


Tort de Florii



Ingrediente:

Blat: 8 ouă, 8 linguri zahar, 8 linguri faină,1 praf de copt, 2 linguri de apă, 300 g stafide
Crema: 300 ml frişcă, 1 plic budincă de frişcă (sau ce preferaţi) 400 ml lapte, 3 linguri zahar, 1 cutie ananas bucăţi.
Decor : 700 ml frişcă, cacao, forma pentru decor realizată de dumneavostră sau de cumpărat

Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180 ¤C . Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă , se adaugă zahărul şi apa. Se bat foarte bine până se topeşte zahărul; se înglobează făina şi gălbenuşurile. Se aşază compoziţia într-o formă de tort rotundă tapetată pe fund cu hârtie de copt şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească după care se taie astfel încât să avem trei blaturi cât de cât egale.
Pentru cremă, se pregăteşte budinca conform indicaţiilor de pe plic, după care se învârte în budincă până se răceşte, pentru a evita formarea cocoloaşelor. Se adaugă budinca rece câte o lingură în 300 ml frişcă bătută foarte bine La final se înglobează cubuleţele de ananas tăiate mărunt şi lăsate să se scurgă foarte bine în prealabil. Această cremă se împarte în două şi se umple blatul.
Se acoperă tortul cu restul de frişcă. La final se aşază forma pe tort şi se cern duă, trei linguri de cacao . Se îndepărtează forma cu atenţie .

miercuri, 11 martie 2009

Tort cu fructe şi ciocolata

Tort cu fructe şi ciocolată

PENTRU ANTONIA ŞI SILVIU - LA MULTI ANI!




Blatul : 3 ouă, 1 1/2 lingură apă, 4 linguri făină şi puţină cacao, 4 linguri de zahăr, 2 linguri fulgi de cereale, 125g stafide înmuiate, praf de copt

Umplutura: 3 mere mari, 5 kiwi, un compot de pere, 250ml apă, 3 linguri zahar caramelizat,1 băţ de scorţişoară, 250 ml frişcă , 50 g ciocolată menaj, napolitane pentru ornat şi ciocolată rasă
Merele, kiwi şi perele se taie cubuleţe. În sucul de la compotul de pere şi apa se fierb merele plus scorţişoara şi zahărul caramelizat. La final se adaugă perele şi kiwi. Se adaugă ompoziţia de fructe peste blatul aşezat într- formă cu pereţi detaşabili.Peste fructe se adaugă frişca în care s-a încorporat cicolată bucăţi.
Se ornează cu ciocolată, cacao şi wafer rolls.


marți, 10 martie 2009

Tort cu ornament de zahar ars



Ingrediente: 1 pachet pişcoturi, 4-5 bucăţi kiwi, 500ml frişcă, eventual un plic întăritor pentru frişcă, 250 ml suc de portocale pentru insiroparea pişcoturilor


Se însiropează pişcoturile şi se clădesc în tavă. Se adaugă un strat de felii de kiwi, un strat de frişcă, după care se însiropează al doilea rând de pişcoturi, kiwi , frişcă, pişcoturi şi ultimul strat frişcă.
Se ornează cu zahar ars realizat în prealabil, pe folie de aluminiu. Atenţie când desprindeţi zaharul ars de folie! Se rupe foarte uşor!





Sfat: Ornamentul de zahăr ars nu îl aşezaţi cu foarte mult timp înainte pe frişcă deoarece se topeşte(cel mult o ora sau două)

miercuri, 4 martie 2009

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic