Persoane interesate

miercuri, 14 octombrie 2009

Tort cu cremă de zmeură şi ciocolată

Ingrediente :
Blat: 6 ouă, 4 linguri de apă, 10 linguri făină, 10 linguri de zahăr, praf de copt
1 pachet foi de cremeş
Crema 1: 400 ml frişcă, o caserolă de zmeură congelată (400 g)
Crema 2: 1 budincă de cacao, 2 linguri cacao, 400 ml lapte, 2 linguri şi jumătate de zahăr, o cicolată tăiată cubuleţe, 400 ml frişcă lichidă bătută foarte bine.
Decor: aproximativ 600 ml frişcă lichidă , două bucăţi de ciocolată menaj, trandafir natural, frunze
Fişca Hulala profesională e mult mai albă şi mai fină ca şi consistenţă .


Etape :
Se taie blatul în trei blaturi egale. Foile de cremeş se taie după forma blatului , cumare atenţie să nu se rupă.


Se pregăteşte budinca după indicaţiile de pe plic, doar cantitatatea de lapte va fi de 400 ml. Se amestecă budinca în permanentă până se răceşte. Separat se pregăteşte frişca. Treptat încorporaţi câte o lingură de budincă în frişca bătută foarte bine cu mixerul până se omogenizează. La final adăugăm bucăţile de ciocolată.
Se bate frişca şi se încorporează zmeura , amestecând până se omogenizează.
Cu sucul pe care zmeura congelată il lasă, însiropaţi pe rând blaturile.
Pe primul blat se aşează crema de zmeură, aşezăm foaia de cremeş, adăugăm crema de budincă , pe care o preparăm înainte de crema de zmeură deoarece are nevoie de răcire. Aşezăm adoua foaie de cremeş, apoi cealaltă jumătate de cremă de budincă. Peste al doilea strat de cremă (2) punem blatul însiropat, crema de zmeură şi ultimul blat.


Îmbrăcăm tortul cu frişcă şi il ornăm cum dorim.


Se adaugă trandafirul , ciocolata (topită), biluţe argintii pentru ornat şi frunzele.




Detaliu

miercuri, 30 septembrie 2009

Unt


Cum procedam?
........foarte simplu! Avem nevoie de aproximativ 1,500 kg smântană de casă. Smântâna o turnaţi într-un borcan de 3l cu filet.
Şi de aici începe distracţia..... borcanul cu smantână trebuie uşor "agitat" stânga-dreapta şi circular, până ce se alege untul de zer. Nu trebuie nici foarte mult timp, cam o jumătate de oră şi nici foarte tare.
După ce untul începe să se aleagă , goliţi conţinutul borcanului într-o oală de 2-3 l ....................... peste care adăugaţi apă rece.


În acest fel untul se ridică la suprafaţă. Cu mâna îl adunaţi şi îl puneţi într-o farfurie! Goliţi zerul, după care peste unt se mai adaugă apă rece. Se repetă procedeul încă o dată pentru ca untul să se cureţe de zer.
Asta e tot!

Rezultatul este delicios!

Tort cu struguri

TORT CU STRUGURI
La mulţi ani, mami!

Ingrediente:
Blat: Blat simplu din 8 ouă, 2 linguri de apă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de făină, 1 plic praf de copt
Crema: 3 ciorchini de struguri: unul negru, unul alb şi celălalt roz, 300 ml ml frişcă, 2 plicuri de gelatină
Pentru ornare: 700 ml frişcă lichidă, trandafiri naturali, o frunză de bambus din care am desprins câteva fâşii subţiri, biluţe argintii pentru ornament.

Blat:






Umplutura:




Ornarea tortului :









POFTĂ BUNĂ!!!



vineri, 11 septembrie 2009

PRAI

INGREDIENTE:
O găleată de prune bristiţe sau grase- aşa se numesc în zona noastră.......şi multă răbdare!

Se spală bine prunele, se scot sâmburii şi se pun în oală la fiert la foc mic. Eu am repartizat cantitatea de prune în două oale mari.

În prima zi am fiert prunele timp de 4 ore amestecând să nu se prindă. În ultima zi am fiert prunele două ore în oale.....


Am mutat compoziţia într-o oală fără mâner -Tefal- am introdus compoziţia la cuptor, la 180 * , până a scăzut zeama . Am pus praiul în borcane, fără capac le-am introdus în cuptor să prindă pojghiţă. Le-am scos din cuptor, am pus capacul şi le-am învelit într-un prosop până a doua zi când erau reci. Dintr-o găleată de 12 l plină mi-au ieşit 10 borcane de 370 ml.

luni, 7 septembrie 2009

Tort cu zorele

Tort cu zorele
La mulţi ani!!!!


Blat 1: 7 ouă, 2 linguri de apă, 9 linguri de zahar, 9 linguri de făină, un plic praf de copt (3/4)
Blat 2 : 2 ouă, 1 lingură apă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1/4 dintr-un plic praf de copt

Crema 1: 500 ml frişcă lichidă, 4 linguri prai (gem de prune fiert fără zahăr)
Crema 2 : 200 ml frişcă lichidă, 4 linguri vişine din compot fără sâmburi

Pentru ornat: flori naturale -zorele, biluţe pentru decor şi 500 ml frişcă

Blatul 1 se taie în patru blaturi subţiri, care vor fi umplute cu crema 1 - frişcă şi prai, iar blatul 2 se taie în trei blaturi egale care vor fi umplute cu crema 2 - vişine şi frişcă.
pentru creme se bate fişca foarte bine, după care treptat se încorporează praiul sau pentru crema 2 vişinele până ce compoziţia s-a omogenizat.
Unul din blaturi se unge cu 2 linguri de prai ........

......după care se adaugă două linguri mari de cremă .....
Se procedează la fel , până ce tortul este umput.
Se îmbracă tortul în frişcă şi se ornează...
Pentru decor zorele sau alte flori naturale, pe care le aşezaţi pe tort doar cu 10-15 minute înainte de servire.





Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic