Persoane interesate

marți, 1 septembrie 2009

Tort Lia

Tort Lia
La mulţi ani!!!


Blat 1: un blat simplu din 2 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, puţin praf de copt, o lingură de apă
Blat 2: un blat simplu din 6 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină, puţin praf de copt, o lingură de apă
Crema 1: Crema ganache, 300 ml frişcă lichidă, 200 g ciocolată menaj, 1 ciocolată cu mentă
(100 g)
Crema 2: Cremă ganache, 200ml frişcă lichidă, 100 g ciocolată menaj, 100 g ciocolată cappucino

Glazură 200 ml frişcă lichidă, 100g ciocolată menaj
Crema ganache am gasit-o pe blog-ul www.lilysblog-lily.blogspot.com , dar pe care am adaptat-o.
Crema ganache: În cantitatea de frişcă se pune la topit ciocolata la foc mic. Se lasă să se răcească câteva ore, după care se bate cu mixerul foarte bine. Pentru glazură, fişca cu ciocolată topită se lasă puţin la răcit, după care se toarnă peste tort. Să nu fie prea rece deoarece nu se va uniformiza usor.

marți, 30 iunie 2009

Dulceaţă de coacăze





Am achiziţionat 7 kg de coacăze din care am făcut trei feluri de dulceaţă:

VARIANTA 1: 2,5 kg coacăze
2 kg zahăr
puţină lămâie

VARIANTA 2: 2,5 kg coacăze
1,5 kg zahăr
puţină lămâie

VARIANTA 3 : 2 kg coacăze
250 ml suc de portocale proaspăt
2 kg zahăr
Preparare: Se curăţă coacăzele de codiţe, se spală foarte bine cu apă rece, se pun în oală şi se adaugă zahărul . Se lasă să fiarbă la foc mic 2-3 poate chiar 4 ore, în funcţie de consistenţa dorită.
CUM VERIFICĂM DACĂ E GATA DULCEAŢA ?
1. punem apă rece într-un pahar şi lăsăm să curgă o picătură de dulceaţă în apă. Dacă picătura de dulceaţă se împrăştie pe fundul paharului, dulceaţa mai trebuie lăsată la fiert. Dacă nu se împrăştie putem pune dulceaţa în borcane.
2. Luăm cu o lingură dulceaţă şi o aşezăm pe o farfurie să se racească. După răcire dacă e fiartă bine are o consistenţă oarecum gelatinoasă, dacă nu e bine fiartă , în momentul în care înclinăm farfuria curge.



Dulceaţă de vişine cu zmeură




Ingrediente
: 4 kg vişine fără sâmburi
2 kg zahăr,
400 g zmeură

Am adăugat toate ingredientele în oală şi am lăsat la fiert ( la foc mic ) aproximativ 4 ore , după care le-am pus în borcane.
Din această cantitate de fructe am obţinut 10 borcane de 370 ml.
Mare atenţie la momentul în care dulceaţa începe să fiarbă, deoarece "dă în foc" . După acest moment nu trebuie sămai staţi doar lângă dulceaţă.

E foarte gustoasă !

vineri, 26 iunie 2009

Tort cu coacăze şi vişine

Tort cu coacăze şi vişine
LA MULŢI ANI , ŢUŢICA!


Blat : 14 pişcoturi, suc de vişine , aproximativ 200 g vişine fără sâmburi
Crema : 750 ml frişcă, 4 linguri dulceaţă de coacăze, 10 vişine fără sâmburi
Decor: aproximativ 20 ciorchini de coacăze , frunze de lămâiţă, napolitane, porumbel

PREPARARE: se zdrobesc vişinele , iar în sucul rezulat se pun pişcoturile . Acestea se aranjează pe tavă . Peste pişcoturi se pune restul de vişine zdrobite.
Se bate fişca foarte bine , după care se adaugă vişinele, dulceaţa de coacăze amestecându-se până la omogenizare. Se adaugă peste pişcoturi . Se decorează după preferinţă cu vişine şi coacăze.




duminică, 7 iunie 2009

TORT CU FLUTURI






Blat dreptunghiular : 6 ouă, 2 linguri apă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 1 plic praf de compt
Blat rotund : 8 ouă, 2 linguri apă, 8 liguri făină, 8 linguri zahăr, 1 plic praf de copt
Crema : 600 ml frişcă, 2 kg căpşuni tăiaţi cubuleţe, 1 cutie, ananas tăiat cubuleţe
Pentru decor: 1 l frişcă, căpşuni, fluturi din lapte praf realizaţi în prealabil, bile pentru decor








Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic