Persoane interesate

miercuri, 11 martie 2009

Tort cu fructe şi ciocolata

Tort cu fructe şi ciocolată

PENTRU ANTONIA ŞI SILVIU - LA MULTI ANI!




Blatul : 3 ouă, 1 1/2 lingură apă, 4 linguri făină şi puţină cacao, 4 linguri de zahăr, 2 linguri fulgi de cereale, 125g stafide înmuiate, praf de copt

Umplutura: 3 mere mari, 5 kiwi, un compot de pere, 250ml apă, 3 linguri zahar caramelizat,1 băţ de scorţişoară, 250 ml frişcă , 50 g ciocolată menaj, napolitane pentru ornat şi ciocolată rasă
Merele, kiwi şi perele se taie cubuleţe. În sucul de la compotul de pere şi apa se fierb merele plus scorţişoara şi zahărul caramelizat. La final se adaugă perele şi kiwi. Se adaugă ompoziţia de fructe peste blatul aşezat într- formă cu pereţi detaşabili.Peste fructe se adaugă frişca în care s-a încorporat cicolată bucăţi.
Se ornează cu ciocolată, cacao şi wafer rolls.


marți, 10 martie 2009

Tort cu ornament de zahar ars



Ingrediente: 1 pachet pişcoturi, 4-5 bucăţi kiwi, 500ml frişcă, eventual un plic întăritor pentru frişcă, 250 ml suc de portocale pentru insiroparea pişcoturilor


Se însiropează pişcoturile şi se clădesc în tavă. Se adaugă un strat de felii de kiwi, un strat de frişcă, după care se însiropează al doilea rând de pişcoturi, kiwi , frişcă, pişcoturi şi ultimul strat frişcă.
Se ornează cu zahar ars realizat în prealabil, pe folie de aluminiu. Atenţie când desprindeţi zaharul ars de folie! Se rupe foarte uşor!





Sfat: Ornamentul de zahăr ars nu îl aşezaţi cu foarte mult timp înainte pe frişcă deoarece se topeşte(cel mult o ora sau două)

miercuri, 4 martie 2009

marți, 24 februarie 2009

Tort cu portocale şi pere



Blat : 3 ouă, 1lingura de apă, 3 linguri de faină, 1 lingura cacao, 3 linguri de fulgi din grâu fără cacao- fitness, 4 linguri de zahar, praf de copt
Crema : 5 portocale , 1 pungă de stafide 100-150 g, 3 liguri zahăr, un compot de pere 2 pliculeţe de gelatină de 8 g
Pentru ornat: 250 ml frişcă, 50 g ciocolată , bomboane de ciocolată, fulgi din grâu

Blatul se aşează într-o formă de tort cu pereţi detaşabili în care a fost copt, peste întinde crema de portocale , crema de pere şi frişca.
Se taie portocalele cubuleţe şi se fierb în suc propriu cu 3 linguri de zahăr şi stafide. Se lasă la răcit după care se întinde peste blat. Eventual se poate adăuga un pliculeţ de 8 g de gelatină şi 200 ml suc de portocale.
Perele se taie felii se aşează peste compoziţia de portocale cu sau fără geletină, după preferinţă, după care în sucul ramas de la compotul de pere se dizolvă un plic gelatină şi se toarnă peste feliile pere.

E gustoasă !
Poftă bună!

joi, 19 februarie 2009

prajiturilelaviniei

Ecler - Lebădă


Ecler : 300g apă, 120g untură, 1 1/2 linguri zahăr, sare, 215g făină, 6 ouă Untura, apa, zahărul, sarea se pun la fiert. Când clocoteşte se pune făina toată, se amestecă foarte bine şi se mai fierbe 3 minute. Se răceşte puţin şi se adaugă câte un ou amestecând compoziţia 20 de minute. Se pun cu lingura pe tava unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor 20 min. fără să deschizi cuptorul, apoi se mai lasă până se coc. După ce se răceşte se taie în două şi se umple cu cremă.
Cu şpriţul se realizează gâtul lebedei.

Crema : 1 plic praf de budincă de vanilie , ciocolată sau frişcă preparată după indicaţiile de pe plic , 500 ml frişcă După ce budinca s-a răcit, se adaugă treptat câte o lingură de budică în 250 ml frişca bătută foarte bine, amestecânduse până se încorporează foarte bine budinca . Se adaugă în ecler această cremă şi se decorează cu restul de frişcă. Pentru ochi am folosit ornamente pentru decorarea torturilor.

Ideea cu eclerul sub formă de lebădă am preluat-o de pe blogul lilysblog-lily.blogspot.com.


vineri, 6 februarie 2009

Tort pian

Blat: 5 ouă, 2 linguri de apă, 150 g zahar, 150 g faină, praf de copt
Crema : 500 ml frişcă, 400 g kiwi, 1 portocală, 1 cutie ananas
Glazură : 300 g ciocolată, 500 ml friscă
Ornare: trandafirii şi clapele sunt realizate din pasta de lapte praf



Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic