Persoane interesate

miercuri, 30 septembrie 2009

Tort cu struguri

TORT CU STRUGURI
La mulţi ani, mami!

Ingrediente:
Blat: Blat simplu din 8 ouă, 2 linguri de apă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de făină, 1 plic praf de copt
Crema: 3 ciorchini de struguri: unul negru, unul alb şi celălalt roz, 300 ml ml frişcă, 2 plicuri de gelatină
Pentru ornare: 700 ml frişcă lichidă, trandafiri naturali, o frunză de bambus din care am desprins câteva fâşii subţiri, biluţe argintii pentru ornament.

Blat:






Umplutura:




Ornarea tortului :









POFTĂ BUNĂ!!!



vineri, 11 septembrie 2009

PRAI

INGREDIENTE:
O găleată de prune bristiţe sau grase- aşa se numesc în zona noastră.......şi multă răbdare!

Se spală bine prunele, se scot sâmburii şi se pun în oală la fiert la foc mic. Eu am repartizat cantitatea de prune în două oale mari.

În prima zi am fiert prunele timp de 4 ore amestecând să nu se prindă. În ultima zi am fiert prunele două ore în oale.....


Am mutat compoziţia într-o oală fără mâner -Tefal- am introdus compoziţia la cuptor, la 180 * , până a scăzut zeama . Am pus praiul în borcane, fără capac le-am introdus în cuptor să prindă pojghiţă. Le-am scos din cuptor, am pus capacul şi le-am învelit într-un prosop până a doua zi când erau reci. Dintr-o găleată de 12 l plină mi-au ieşit 10 borcane de 370 ml.

luni, 7 septembrie 2009

Tort cu zorele

Tort cu zorele
La mulţi ani!!!!


Blat 1: 7 ouă, 2 linguri de apă, 9 linguri de zahar, 9 linguri de făină, un plic praf de copt (3/4)
Blat 2 : 2 ouă, 1 lingură apă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, 1/4 dintr-un plic praf de copt

Crema 1: 500 ml frişcă lichidă, 4 linguri prai (gem de prune fiert fără zahăr)
Crema 2 : 200 ml frişcă lichidă, 4 linguri vişine din compot fără sâmburi

Pentru ornat: flori naturale -zorele, biluţe pentru decor şi 500 ml frişcă

Blatul 1 se taie în patru blaturi subţiri, care vor fi umplute cu crema 1 - frişcă şi prai, iar blatul 2 se taie în trei blaturi egale care vor fi umplute cu crema 2 - vişine şi frişcă.
pentru creme se bate fişca foarte bine, după care treptat se încorporează praiul sau pentru crema 2 vişinele până ce compoziţia s-a omogenizat.
Unul din blaturi se unge cu 2 linguri de prai ........

......după care se adaugă două linguri mari de cremă .....
Se procedează la fel , până ce tortul este umput.
Se îmbracă tortul în frişcă şi se ornează...
Pentru decor zorele sau alte flori naturale, pe care le aşezaţi pe tort doar cu 10-15 minute înainte de servire.





miercuri, 2 septembrie 2009

Tort Adela

Tort Adela
La mulţi ani!!!

Ingrediente:
Blat : 8 ouă, 2 linguri apă, 10 linguri zahăr, 10 linguri făină, praf de copt
Crema 500 ml frişcă lichidă, 400g zmeură
Ornare: 500 ml frişcă licidă, ,ornament roz pentru tort, flori naturale, puţină ciocolată menaj

Blatul:
Se încinge cuptorul la 180 * C. Se separă ouăle. Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă apa şi zahărul. Se bat până la topirea zaharului. Verificăm dacă albuşul e bine bătut, întorcând bolul. Amestecul de albuş cu zahăr e bine bătut în momentul în care nu alunecă pe marginile vasului. Compoziţia se aşază într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm sau 28 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace între 30- 40 min. După 20 min de la introducereablatului în cuptor nu mai deschidem uşa cuptorului decât după 20 min pentru a-l verifica.
După răcirea blatului se taie în în trei.
Crema : Se bate frişca după care se înglobează zmeura. Se amestecă până când compoziţia s-a omogenizat.










marți, 1 septembrie 2009

Tort Lia

Tort Lia
La mulţi ani!!!


Blat 1: un blat simplu din 2 ouă, 3 linguri zahăr, 3 linguri făină, puţin praf de copt, o lingură de apă
Blat 2: un blat simplu din 6 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină, puţin praf de copt, o lingură de apă
Crema 1: Crema ganache, 300 ml frişcă lichidă, 200 g ciocolată menaj, 1 ciocolată cu mentă
(100 g)
Crema 2: Cremă ganache, 200ml frişcă lichidă, 100 g ciocolată menaj, 100 g ciocolată cappucino

Glazură 200 ml frişcă lichidă, 100g ciocolată menaj
Crema ganache am gasit-o pe blog-ul www.lilysblog-lily.blogspot.com , dar pe care am adaptat-o.
Crema ganache: În cantitatea de frişcă se pune la topit ciocolata la foc mic. Se lasă să se răcească câteva ore, după care se bate cu mixerul foarte bine. Pentru glazură, fişca cu ciocolată topită se lasă puţin la răcit, după care se toarnă peste tort. Să nu fie prea rece deoarece nu se va uniformiza usor.
Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic