(Reţetă preluată din revista Secretele bucătăriei nr. 12)
Ingrediente pentru 50 bucăţi
- 380 g făină
- 120 g zahăr pudră
- sare
- 250 g unt
- 2 gălbenuşuri
- 1 lingură cu vârf cacao
1. Se amestecă făinacu zahăr pudrăşi un praf de sare; se adaugăbucăţele de unt şi se amestecă. Se adaugă gălbenuşurile şi se frământă aluatul. Se împarte aluatul în două şi se înglobează cacao într-una dintre jumătăţi. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 2 ore.
2. Se încinge cuptorul la 175 * C. Se întind două foide aluatgroase de 3 mm. Se decupează nasturii cu o formă şi se coc 10 min. pe o tavă cu hârtie de copt.
Din acest aluat se pot obţine şi alte forme . Le decoraţi cum doriţi.
În aluatul alb se adaugă puţin colorant verde sau roşu. |
Aceste reţete de biscuiţi le-am realizat cu elevii pe parcursul a două zile, de aceea pozele sunt făcute cu toate produsele finale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu