(Reţetă preluată din revista Secretele bucătăriei nr.12)
Ingrediente pentru 40 bucăţi
290g făină
1 linguriţă praf de copt
125g zahăr pudră
1 praf sare
150g unt
1 gălbenuş
3 linguriţe cacao
3 linguri lapte
Mod de preparare:
1. Se amestecă făina cu praf de copt, zahăr pudră şi sare. Se adaugă bucăţele de unt rece şi se frământă. Apoi se adaugă gălbenuşul şi se frământă în continuare. Jumătate din cantitatea de aluat se colorează cu cacao; se acoperă şi se dă la frigider 2 ore.
2. Se întind două foi dreptunghiulare de aluat: unul alb şi unul brun, ambele groase de 1 cm. Se taie din din ambele foi câte o fâşie groasă de 1 cm. Fâşiile albe se ung cu lapte pe latura lungă şi se lipesc de fâşiile negre. Suprafaţa se unge cu lapte şi se lipesc alte două fâşii de aluat. Se dau la congelator cca 15 min.
3. Se încinge cuptorul la 175 * C. Aluatul se taie în felii groase de 2 mm şi se aşază pe hârtie de copt. Se coc cca 8 min.
Vă puteţi "juca" cu aluatul pentru a obţine formele dorite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu