INGREDIENTE: 1 kg de mere curăţate de coaajă şi cotoare, 2 linguri de scorţişoară măcinată, nuci tocate, 6 linguri de zahăr, un gălbenuş, 1 pachet de foi de plăcintă Linco cu scorţişoară, puţin ulei
PREPARARE: merele se curăţă de coajă şi de sâmburi; se dau prin răzătoareşi se storc de zeamă. Se călesc cu zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugăscorţişoara, nuca tăiată bucăţimici sau mari(după gust şi se amestecă bine compoziţia.În tava de compt eu am pus hărtie de copt, fără să ung tava . Se iau câte două foi de plăcintă se ung cu ule, se pune compoziţia, se ruleazăţi se aşază în tavă.Se unge plăcinta cu gălbenuşurile de ouşi se presară zahăr.
Se dă plăcinta la cuptorul încins la 180 de grade şi se lasă 30-35 min.
După ce se scoate din cuptor , plăcinta se acoperă cu un prosop umed, se lasă la răcitşi se taie bucăţi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu