Persoane interesate

duminică, 31 ianuarie 2010

Ananas la rotisor


Ingrediente: ananas 4 bucăţi  sau cât de multe doriţi, scorţişoară măcinată

Preparare:
1. Se curăţă ananasul.

2. Se pudrează cu scorţişoară.

3. Se introduce ananasul la rotisor.
4. Se lasă ananasul la cuptor până se rumeneşte.
5. Se scoate de la cuptor, se taie felii. Poate fi servit cald sau după ce s-a răcit.

                                      

                                      
Sugestie: Lăsaţi ananasul la marinat câteva ore.

POFTĂ BUNĂ!

luni, 18 ianuarie 2010

Spaghetti cu carne tocată, ceafă afumată şi măsline


Ingrediente: 164g ceafă afumată,290g carne tocată de porc, 180g carne tocată de vită, 80g măsline gigant, suc de roşii (făcut de mama), sare şi piper după gust, parmezan ras (eu l-am folosit pe cel de la Napolact), spaghetti nr. 5 (eu am folosit de la Barilla) şi nu în ultimul rând puţin vin alb, de preferinţă sec.

Mod de preparare: carnea tocată se pune în oală şi se amestecă până în momentul în care carnea tocată este se separă. Se adaugă sarea şi piperul.  Se adaugă ceafa afumată şi se lasă să se călească. Când este fiartă carnea (în sucul propriu, fără apă sau ulei) se adaugă vinul şi se lasă încă puţin la fiert. Se adaugă sucul de roşii (bulionul) şi se mai lasă câteva clocote. La final se adaugă măslinele. Între timp fierbeţi spaghetti nr. 5  conform instrucţiunilor .
Cantitatea de spaghetti  (pentru 4 persoane) am măsurat-o cu dispozitivul din imagine. 


duminică, 10 ianuarie 2010

Tort Thomas

Tort Thomas
LA MULŢI ANI, IONUŢ !!! 









Ingredinte:
Blat 1: 2 ouă, 2 linguri de apă, 2 gălbenuşuri, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, praf de copt- un vârf de cuţit, 150 g stafide
Blat 2: 2 gălbenuşuri, 2 linguri de zahăr, 250 g musli mix
Crema : Îngheţată de ciocolată
Blat 3:  2 ouă, 2 linguri de apă, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, praf de copt - un vârf de cuţit, 150 g stafide
Decor: Musli mărunţit, biluţe pentru decor, 200ml frişcă lichidă, 5 fire de rozmarin, LOCOMOTIVA THOMAS de jucărie, ciocolată topită.

Blatul 1şi blatul 2  se coc într-o formă rotundă.

Blatul 3 se coace într-o formă de cozonac. Se taie pe diagonală pentru a realiza urcarea pe blatul rotund.
Tortul trebuie lucrat cât se poate de rapid. Tortul l-am umplut cu o seară înainte. Eu am pus din când în când tortul în congelator pentru 30 de minute pentru ca îngheţata să nu se topească.

joi, 31 decembrie 2009

Revelion 2009



Un tort făcut în mare grabă! Am folosit reţeta clasică : Blat din 5 ouă şi trei linguri de apă, iar pentru cremă frişcă, ananas - 1 cutie şi 5 bucăţi kiwi.
Pentru decor : am pus la cuptor câteva felii de portocală date prin zahăr şi lăsate să se usuce, scorţişoară, felii de kiwi şi frunze, biluţe pentru decor.









Tort Nicu




Pentru acest tort am folosit ingredientele de la Tort cu clementine. La umplutură am folosit kiwi -10 bucăţi, ananas - o cutie, clementine- 20 bucăţi.
Pentru decor : physalis, felii de carambola, frunze de clementine, două crenguţe de rozmarin date prin albuş şi zahăr pudră, biluţe argintii şi de ciocolată .

vineri, 25 decembrie 2009

Foi cu nucă


Ingrediente: 4 căni cu lapte, 4 căni cu zahăr, 5 căni cu nucă
Preparare: Se pun toate ingredientele într-o oală si se lasă la fiert până compoziţia s-a îngroşat.
Se lasă să se răcească puţin, după care se întinde pe foile de napolitană. Se pune o greutate pe suprafaţa napolitanelor şi se lăsă până a doua zi.  Se taie la dimensiunea dorită.
Sugestie - puteţi turna glazură de ciocolată pe ultima foaie de napolitană a doua zi.




 Este o reţetă foarte bună !

TORT CU CLEMENTINE

La mulţi ani, unchiule Bruno !!!!!!!!
TANTI AUGURI,ZIO BRUNO!!!!!!!!! 

Ingrediente:
Blat: 5 ouă, 3 linguri de apă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină , un vârf de cuţit praf de copt, o linguriţă cacao
Crema: 300 ml frişcă lichidă, , aproximativ 20 clementine , o banană
Decor: un fruct carambola şi physalys, crenguţe de rozmarin date prin albuş, presărate cu zahăr pudră - lăsate la uscat şi două fire de asparagus 500 ml frişcă lichidă, biluţe pentru decor argintii şi de ciocolată.


Preparare:
1. Se bat albuşurile spumă foarte bine, se adaugă zahărul. Se bate cu mixerul până ce zahărul s-a topit. Se daugă apa, cacaoa, făina, cele 5 gălbenuşuri,, praful de copt. Se amestecă cu grijă, uşor până se omogenizează. Se coace la 180 de grade. Nu se deschide uşa cuptorului 20 de minute. Se verifică si se mai lasă încă 10 - 15 minute.
2. Clementinele şi banana se desfac si se taie cubuleţe. Se lasă la scurs. 
3. Cu sucul rezultat se însiropează blatul. 
4. Se bate frişca , se încorporează fructele. 
5.Se împarte compoziţia în două şi se umple tortul.
6. Se bate restul de frişcă 500 ml friscă şi se decorează tortul .




Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic