Persoane interesate

marți, 16 noiembrie 2010

Cremeş



INGREDIENTE: 1,5 l lapte, 6 ouă, 375 g zahăr , 225 g făină (110 g amidon şi 115 g făină), 1 plic budincă de vanilie, 1 1/2 zahăr vanilinat, 250ml -300ml frişcă lichidă
Foi de cremeş de cumpărat - 1 pachet


Mod de preparare:jumătate din cantitatea de lapte se pune la încălzit cu jumătate din cantitatea de zahăr şi zahărul vanilinat.când e topit zahărul se ia de pe foc.Separat gălbenuşurile, făina cu amidonul şi budinca se amestecă bine. Când laptele este călduţ, se pune puţin câte puţin peste compoziţia de făină şi budincă.
1/2 din cantitatea de lapte se pune pe foc lă se încălzească, după care se adaugă compoziţia de lapte şi făină, budincăşi ou.Compoziţia se fierbe la foc mic amestecând fără întreruperesă nu facă cocoloaşe şi să nu se prindă.
Separat se bat albuşurile spumă,după care se adaugă zahărul. După ce zahărul este topit şi spuma e bătută foarte bine se încorporează în crema caldă amestecând cu grijă pentru omogenizarea compoziţiei.(fără a folosi mixerul) când e gata se toarnă caldă peste foaie. Se adaugă 250ml - 300ml frişcă lichidă bătută  peste care se adaugă foaia fărâmiţată. Se presară zahăr tos. Eu am decorat cu puţină ciocolată caldă.

duminică, 12 septembrie 2010

Tort Polar



Blat: Se fac două blaturi din trei ouă, unul rotund, altul dreptunghiular.

Crema: 
1. 8 gălbenuşuri se freacă cu 200g zahăr, după care se pune la foc pe baie de aburi.
2. 200g zahăr pudră se amestecă cu 200g unt.
3. În această compoziţie se adaugă crema de ouă (1).
4. 200g ciocolatăse topesc şi se adaugă în crema 2.
5. În toată această compoziţie se adaugă albuşurile spumă.
6. Într-o tavă rotundă se aşează blatul rotund şi se tapetează pereţii tăvii cu o fâşie de tort dreptunghiular.
7. Se adaugă crema . Se pune cealaltă jumătate de blat rotund şi se îmbracă tortul în frişcă.
8. Se pune în congelator până a doua zi.

Aceasta e reţeta originală. Eu am pus 340 g zahăr . Şi aşa mi s-a părut puţin prea dulce! Dar e foarte bun!

sâmbătă, 14 august 2010

TORT ADELA


 Ingrediente: 2 blaturi din 8 oua si 2 linguri de apa, un blat simplu si unul cu cacao.
Crema: 1 l frisca lichida, 4 kiwi, 4 nectarine, 4 piersici, 1 cutie ananas - taiate cubulete
Decor : ciocolata, 500 ml frisca


marți, 8 iunie 2010

Tort Castel II


 Pentru copiii mei (elevii mei), care au absolvit clasa a IV-a (IV A şi IV B), am realizat Tortul Castel, doar că de această dată l-am decorat puţin altfel.
Blat: am copt 6 blaturi - fiecare din 3 ouă şi două linguri de apă, 5 linguri zahăr, 4 linguri făină, 1 lingură cacao, puţin praf de copt. Blaturile le-am însiropat cu sucul de la compotul de ananas (450 ml).
Crema : 1 l frişcă lichidă, 350 g căpşuni, 600 g ananas tocat mărunt - 2 cutii, 400 g zmeură, 4 kiwi.
Frişca lichidă se bate cu mixerul, după care se încorporează fructele tocate mărunt sau cum doriţi lăsate în prealabil într-un strecurător. Prima dată încorporaţi zmeura. 
Pentru ferestrele catelului am folosit 1 albuş bătut spumă cu 200g zahăr tos. 

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic