Persoane interesate

marți, 23 februarie 2010

Trandafirii Antoniei

Trandafirii Antoniei

 Nepoţica mea şi prima prajitură făcută de la început până la sfârşit!!!
 Ingrediente: Blat simplu din 5 ouă la care puteţi adăuga ce doriţi: nuci, stafide, fructe confiate....
Glazură de ciocolată


luni, 1 februarie 2010

Scoacă (Brânză dulce)


Ingrediente: 6 litri lapte
Preparare: 1. Laptele se lasă la prins
2. Se ia smântâna.
3. Se încălzeşte foarte puţin. (La noi se spune că se încălzeşte ca şi apa pentru pâine)
4. Se lasă să se răcească.

5. Se strecoară zerul prin tifon.


6. E gata.

Mere la rotisor


Ingrediente: 4 mere, scorţişoară, nuci
Preparare:
1.Merele se spală, se înţeapă din loc în loc cu furculiţa.
2. Se presară cu scorţişoară şi se înfig din loc în loc bucăţi de nucă.   
3. Se lasă la cuptor până ce coaja merelor se desprinde .

Delicios!
POFTĂ BUNĂ!

duminică, 31 ianuarie 2010

Ananas la rotisor


Ingrediente: ananas 4 bucăţi  sau cât de multe doriţi, scorţişoară măcinată

Preparare:
1. Se curăţă ananasul.

2. Se pudrează cu scorţişoară.

3. Se introduce ananasul la rotisor.
4. Se lasă ananasul la cuptor până se rumeneşte.
5. Se scoate de la cuptor, se taie felii. Poate fi servit cald sau după ce s-a răcit.

                                      

                                      
Sugestie: Lăsaţi ananasul la marinat câteva ore.

POFTĂ BUNĂ!

luni, 18 ianuarie 2010

Spaghetti cu carne tocată, ceafă afumată şi măsline


Ingrediente: 164g ceafă afumată,290g carne tocată de porc, 180g carne tocată de vită, 80g măsline gigant, suc de roşii (făcut de mama), sare şi piper după gust, parmezan ras (eu l-am folosit pe cel de la Napolact), spaghetti nr. 5 (eu am folosit de la Barilla) şi nu în ultimul rând puţin vin alb, de preferinţă sec.

Mod de preparare: carnea tocată se pune în oală şi se amestecă până în momentul în care carnea tocată este se separă. Se adaugă sarea şi piperul.  Se adaugă ceafa afumată şi se lasă să se călească. Când este fiartă carnea (în sucul propriu, fără apă sau ulei) se adaugă vinul şi se lasă încă puţin la fiert. Se adaugă sucul de roşii (bulionul) şi se mai lasă câteva clocote. La final se adaugă măslinele. Între timp fierbeţi spaghetti nr. 5  conform instrucţiunilor .
Cantitatea de spaghetti  (pentru 4 persoane) am măsurat-o cu dispozitivul din imagine. 


Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic