Persoane interesate

duminică, 11 septembrie 2011

Tort înflorat

LA MULŢI ANI, MAMI ŞI MĂMICA!

Blat : 2 blaturi din 10 oua
Crema 1: fructe de pădure şi frişcă

Crema 2: de lamaie
                O lamâie razuită şi stoarsă se amestecă pe baie de aburi cu 5 ouă până devine cremoasă. După ce s-a răcorit puţin se adaugă 150- 200g mascarpone. Separat se bate frişca - aproximativ 400 g. Se adaugă compoziţia de ouă şi mascarpone cu frişcă. Se lasă la frigider o jumatate de oră, după care se umple tortul. Blatul îl puteţi însiropa cu sirop de lămâie.
                Crema am gasit-o pe internet, nu am reţinut link-ul, din păcate. În reţeta originală cred că se adăuga şi gelatină.
                Decizia vă aparţine dacă adăugaţi sau nu gelatină. Crema are ţinută bună şi fără ea!





sâmbătă, 27 august 2011

Tort peste




Blat :  2 blaturi din 8 oua plus 2 linguri de apa; unul cu cacao si celalalt simplu
Crema: 3 cutii ananas taiat cubulete, 2 pungi fructe de padure (900 g), 1 litru de frisca
Se bate frisca foarte bine, se adauga 450 g de fructe de padure, se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza; se adauga restul fructelor de padure, ananasul si se amesteca usor cu o lingura pentru omogenizare (pentru a ramane fuructele intregi)
Decor: 1 l frisca lichida, colorant albastru, o cutie bomboane sub forma de scoici, bilute de ciocolata, bilute decor aurii si perlat, PESTELE e  facut cu o zi sau doua mai devreme






Peste

Peste
Pentru baza acestui peste am folosit  200 g orez expandat, o punga de marshmallow topita fie pe baie de aburi, fie folositi cuptorul cu microunde - 2 minute (nu am folosit toata cantitatea). L-am acoperit cu pasta de zahar (colorant alimentar galben, rosu si auriu). 
Reteta am gasit-o pe blogul Giovannei   http://giovannascakes.blogspot.com/2011/07/rkt-how-to.html


1. Modelati pana obtineti o forma cat mai apropiata de realitate.

  2. Acoperiti cu pasta de zahar.
3. Cu varful unei lingurite am realizat forma solzilor.
4. Adaugati detaliile - aripioarele, coada, ochii.
5. Adaugati luciul - eu am folosit auriu radiant.


vineri, 19 august 2011

Tort Botez Larisa

 Din pacate nu am poze mai reusite, deoarece le-am sters din greseala! (140 de poze am pierdut!)
Blat: 4 blaturi facute din 8 oua si 3 linguri de apa (2 blaturi cu cacao si 2 galbene), pe care le-am taiat in doua
 Crema :1,5 kg amestec de fructe capsuni, mure si zmeura, 6 cutii de ananas taiat cubulete mici, 2 l frisca lichida Hulala

Din aceste blaturi s-a realizat tortul mare si cele doua mici de pe lateral.

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic