Persoane interesate

sâmbătă, 14 august 2010

TORT ADELA


 Ingrediente: 2 blaturi din 8 oua si 2 linguri de apa, un blat simplu si unul cu cacao.
Crema: 1 l frisca lichida, 4 kiwi, 4 nectarine, 4 piersici, 1 cutie ananas - taiate cubulete
Decor : ciocolata, 500 ml frisca


marți, 8 iunie 2010

Tort Castel II


 Pentru copiii mei (elevii mei), care au absolvit clasa a IV-a (IV A şi IV B), am realizat Tortul Castel, doar că de această dată l-am decorat puţin altfel.
Blat: am copt 6 blaturi - fiecare din 3 ouă şi două linguri de apă, 5 linguri zahăr, 4 linguri făină, 1 lingură cacao, puţin praf de copt. Blaturile le-am însiropat cu sucul de la compotul de ananas (450 ml).
Crema : 1 l frişcă lichidă, 350 g căpşuni, 600 g ananas tocat mărunt - 2 cutii, 400 g zmeură, 4 kiwi.
Frişca lichidă se bate cu mixerul, după care se încorporează fructele tocate mărunt sau cum doriţi lăsate în prealabil într-un strecurător. Prima dată încorporaţi zmeura. 
Pentru ferestrele catelului am folosit 1 albuş bătut spumă cu 200g zahăr tos. 

luni, 7 iunie 2010

Tort Absolvire


Acest tort l-am realizat împreună cu colegele de serviciu pentru copiii din şcoala noastră!
Crema şi blaturile le-au făcut colegele. Silvia a fost bucătar şef, iar Carmen, Ştefi, Irina şi eu ajutor de bucătar. La sectorul decor am  fost eu bucătar şef !
Blaturile sunt  de cacao, iar crema e ganache cu vişine! 
  Am să revin cu detalii !


duminică, 30 mai 2010

Tort Lăcrămioara



Ingrediente:
Blat: Se coc trei blaturi din trei ouă fiecare.
Crema: 500 ml frişcă, şi fructe după gust
Crema I: 300ml frişcă lichidă, un compot ananas tăiat mărunt, vişine din compot după gust
Crema II: 200 ml frişcă, 300g căpşuni, 3 bucăţi kiwi 
Decor: 500 ml frişcă, 250 ciocolată menaj, biluţe pentru decor, trandafiri naturali

Decorul din cicolată l-am realizat din ciocolată topită, cu ajutorul căreia am trasat pe o fâşie de hârtie de copt modelul dorit. L-am lipit de tort, iar după ce s-a întărit ciocolata, am desprins cu atenţie hârtia de copt.



vineri, 28 mai 2010

Tort cu fructe şi ciocolată

Tort cu fructe şi ciocolată

La mulţi ani !

Blat: din 10 ouă şi 2 linguri de apă, 11 linguri făină, 1 lingură cacao, 12 linguri zahăr, puţin praf de copt
Crema : 1 cutie ananas (300g), 4 kiwi (320g), 300g căpşuni, 200g zmeură, 500 ml frişcă Hulala.

Pentru însiropat sucul obţinut de la fructe - 350 ml
Pentru decor - 500 ml frişcă, căpşuni, ciocolată menaj 100g, biluţe pentru decor


Această felie de tort este pentru colega mea Diana !!!
La muuuuuuuuuuuuuuuuulţi  aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Prăjitură Paulina

Prăjitură Paulina

Blat: 7 albuşuri, bătute spumă -foarte bine, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de făină, 1 praf de copt stins cu lămâie, 1 cană bucăţele de rahat, 1 cană nucă tăiată mărunt, 1 cană vişine fără sâmburi.
Se omogenizează; se coace pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. 
Crema :  7 gălbenuşuri se amestecă şi se fierb pe aburi cu 9 -10 linguri zahăr.
Când s-a răcit, se adaugă treptat un pachet Rama frecat spumos.


Asamblare: 1 foaie napolitană + cremă + blat + cremă + foaie de napolitană.
Se lasă să stea până a doua zi la figider. 
Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic