Persoane interesate
duminică, 15 august 2010
sâmbătă, 14 august 2010
TORT ADELA
Ingrediente: 2 blaturi din 8 oua si 2 linguri de apa, un blat simplu si unul cu cacao.
Crema: 1 l frisca lichida, 4 kiwi, 4 nectarine, 4 piersici, 1 cutie ananas - taiate cubulete
Decor : ciocolata, 500 ml frisca
marți, 8 iunie 2010
Tort Castel II
Pentru copiii mei (elevii mei), care au absolvit clasa a IV-a (IV A şi IV B), am realizat Tortul Castel, doar că de această dată l-am decorat puţin altfel.
Blat: am copt 6 blaturi - fiecare din 3 ouă şi două linguri de apă, 5 linguri zahăr, 4 linguri făină, 1 lingură cacao, puţin praf de copt. Blaturile le-am însiropat cu sucul de la compotul de ananas (450 ml).
Crema : 1 l frişcă lichidă, 350 g căpşuni, 600 g ananas tocat mărunt - 2 cutii, 400 g zmeură, 4 kiwi.
Frişca lichidă se bate cu mixerul, după care se încorporează fructele tocate mărunt sau cum doriţi lăsate în prealabil într-un strecurător. Prima dată încorporaţi zmeura.
Pentru ferestrele catelului am folosit 1 albuş bătut spumă cu 200g zahăr tos.
luni, 7 iunie 2010
Tort Absolvire
Acest tort l-am realizat împreună cu colegele de serviciu pentru copiii din şcoala noastră!
Crema şi blaturile le-au făcut colegele. Silvia a fost bucătar şef, iar Carmen, Ştefi, Irina şi eu ajutor de bucătar. La sectorul decor am fost eu bucătar şef !
Blaturile sunt de cacao, iar crema e ganache cu vişine!
Am să revin cu detalii !
duminică, 30 mai 2010
Tort Lăcrămioara
Ingrediente:
Blat: Se coc trei blaturi din trei ouă fiecare.
Crema: 500 ml frişcă, şi fructe după gust
Crema I: 300ml frişcă lichidă, un compot ananas tăiat mărunt, vişine din compot după gust
Crema II: 200 ml frişcă, 300g căpşuni, 3 bucăţi kiwi
Decor: 500 ml frişcă, 250 ciocolată menaj, biluţe pentru decor, trandafiri naturali
Decorul din cicolată l-am realizat din ciocolată topită, cu ajutorul căreia am trasat pe o fâşie de hârtie de copt modelul dorit. L-am lipit de tort, iar după ce s-a întărit ciocolata, am desprins cu atenţie hârtia de copt.
vineri, 28 mai 2010
Tort cu fructe şi ciocolată
Tort cu fructe şi ciocolată
La mulţi ani !
Blat: din 10 ouă şi 2 linguri de apă, 11 linguri făină, 1 lingură cacao, 12 linguri zahăr, puţin praf de copt
Crema : 1 cutie ananas (300g), 4 kiwi (320g), 300g căpşuni, 200g zmeură, 500 ml frişcă Hulala.
Pentru însiropat sucul obţinut de la fructe - 350 ml
Pentru decor - 500 ml frişcă, căpşuni, ciocolată menaj 100g, biluţe pentru decor
Această felie de tort este pentru colega mea Diana !!!
La muuuuuuuuuuuuuuuuulţi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prăjitură Paulina
Prăjitură Paulina
Blat: 7 albuşuri, bătute spumă -foarte bine, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de făină, 1 praf de copt stins cu lămâie, 1 cană bucăţele de rahat, 1 cană nucă tăiată mărunt, 1 cană vişine fără sâmburi.
Se omogenizează; se coace pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Blat: 7 albuşuri, bătute spumă -foarte bine, 7 linguri de zahăr, 7 linguri de făină, 1 praf de copt stins cu lămâie, 1 cană bucăţele de rahat, 1 cană nucă tăiată mărunt, 1 cană vişine fără sâmburi.
Se omogenizează; se coace pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Crema : 7 gălbenuşuri se amestecă şi se fierb pe aburi cu 9 -10 linguri zahăr.
Când s-a răcit, se adaugă treptat un pachet Rama frecat spumos.
Asamblare: 1 foaie napolitană + cremă + blat + cremă + foaie de napolitană.
Se lasă să stea până a doua zi la figider.
Când s-a răcit, se adaugă treptat un pachet Rama frecat spumos.
Asamblare: 1 foaie napolitană + cremă + blat + cremă + foaie de napolitană.
Se lasă să stea până a doua zi la figider.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
!-end>!-my>