TORTUL ANTONIEI DE CRACIUN
INGREDIENTE: Blat: 150 g ciocolată menaj amăruie , 150 g unt, 150 g zahăr, 5 ouă, 150 g făină, un plic praf de copt.
Cremă (umplutură): 50 g gem de caise
Decor: 250 g ciocolată amăruie, 250 g unt
MOD DE PREPARARE:
Blat: Se topește ciocolată pe baie de aburi. Untul se freacă cu 1/2 zahărul până ce untul devine spumos. În unt se adaugă treptat câte uhn gălbenuș și ciocolata topită fără să fie fierbinte. Albușurile se bat spumă cu restul de zahăr și se adaugă la compoziția de unt și ciocolată. Se adaugă făina și praful de copt amestecând cu atenție. Se coace aproximativ 1 oră la 180*.
Se lasa la răcit în tavă după care se taie blatul in două.
Gemul de caise se topește pe aburi și se întinde pe ambele bucăți de blat.
Se unesc cele două blaturi.
Pentru decor se topește ciocolata pe aburi se adaugă untul și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se bate cu mixerul și se daugă pe tort.
INGREDIENTE: Blat: 150 g ciocolată menaj amăruie , 150 g unt, 150 g zahăr, 5 ouă, 150 g făină, un plic praf de copt.
Cremă (umplutură): 50 g gem de caise
Decor: 250 g ciocolată amăruie, 250 g unt
MOD DE PREPARARE:
Blat: Se topește ciocolată pe baie de aburi. Untul se freacă cu 1/2 zahărul până ce untul devine spumos. În unt se adaugă treptat câte uhn gălbenuș și ciocolata topită fără să fie fierbinte. Albușurile se bat spumă cu restul de zahăr și se adaugă la compoziția de unt și ciocolată. Se adaugă făina și praful de copt amestecând cu atenție. Se coace aproximativ 1 oră la 180*.
Se lasa la răcit în tavă după care se taie blatul in două.
Gemul de caise se topește pe aburi și se întinde pe ambele bucăți de blat.
Se unesc cele două blaturi.
Pentru decor se topește ciocolata pe aburi se adaugă untul și se lasă la răcit. După ce s-a răcit se bate cu mixerul și se daugă pe tort.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu