sâmbătă, 27 august 2011

Tort peste




Blat :  2 blaturi din 8 oua plus 2 linguri de apa; unul cu cacao si celalalt simplu
Crema: 3 cutii ananas taiat cubulete, 2 pungi fructe de padure (900 g), 1 litru de frisca
Se bate frisca foarte bine, se adauga 450 g de fructe de padure, se amesteca cu mixerul pana se omogenizeaza; se adauga restul fructelor de padure, ananasul si se amesteca usor cu o lingura pentru omogenizare (pentru a ramane fuructele intregi)
Decor: 1 l frisca lichida, colorant albastru, o cutie bomboane sub forma de scoici, bilute de ciocolata, bilute decor aurii si perlat, PESTELE e  facut cu o zi sau doua mai devreme






Peste

Peste
Pentru baza acestui peste am folosit  200 g orez expandat, o punga de marshmallow topita fie pe baie de aburi, fie folositi cuptorul cu microunde - 2 minute (nu am folosit toata cantitatea). L-am acoperit cu pasta de zahar (colorant alimentar galben, rosu si auriu). 
Reteta am gasit-o pe blogul Giovannei   http://giovannascakes.blogspot.com/2011/07/rkt-how-to.html


1. Modelati pana obtineti o forma cat mai apropiata de realitate.

  2. Acoperiti cu pasta de zahar.
3. Cu varful unei lingurite am realizat forma solzilor.
4. Adaugati detaliile - aripioarele, coada, ochii.
5. Adaugati luciul - eu am folosit auriu radiant.


vineri, 19 august 2011

Tort Botez Larisa

 Din pacate nu am poze mai reusite, deoarece le-am sters din greseala! (140 de poze am pierdut!)
Blat: 4 blaturi facute din 8 oua si 3 linguri de apa (2 blaturi cu cacao si 2 galbene), pe care le-am taiat in doua
 Crema :1,5 kg amestec de fructe capsuni, mure si zmeura, 6 cutii de ananas taiat cubulete mici, 2 l frisca lichida Hulala

Din aceste blaturi s-a realizat tortul mare si cele doua mici de pe lateral.

miercuri, 3 august 2011