Persoane interesate

luni, 17 octombrie 2011

Tort cu lămâie



BLAT 1: 6 ouă, 4 linguri apă, 10 linguri zahar, 10 linguri făină
BLAT 2: 6 ouă, 4 linguri apă, 10 linguri zahar, 10 linguri făină
 De această data nu am pus praf de copt. Blaturile au iesit foarte bine.
 Fiecare blat l-am tăiat în două după ce s-a răcit.


CREMA: 10 gălbenuşuri, 400 g zahăr, 2 lămâi stoarse plus coaja de la o lămâie, 250 g mascarpone,       700 ml frişcă lichidă Hulala, aproximativ 400 g zmeură.

Cum procedăm: gălbenuşurile se amestecă foarte bine cu zahărul pe aburi. Când începe să fie îngroşată crema eu am adăugat sucul de la cele două lămâi. Se amestecă în permanenţă pentru a nu se prinde compoziţia. Când e gata - îngroşastă dar nu zaharisită- adăugăm coaja rasă de lămâie, o luăm de pe foc şi o lăsăm să se răcorească câteva minute, după care adăugăm toată cantitatea de mascarpone. Se amestecă  crema până se omogenizează. Această compoziţie se lasă la răcit. Separat se bate frişca . Crema răcită se adaugă în frişcă. Se lasă la frigider pentru 30 de minute sau o oră.

 Se umplu foile de pişcot cu această cremă. Se adaugă zmeură din loc în loc peste cremă.
DECOR: 300 ml frişcă, ciocolată menaj, câteva frunze de trandafir pentru a realiza frunzele de ciocolată, biluţe de ciocolată pentru decor.




Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic