Persoane interesate

marți, 28 decembrie 2010

Double cake - Stânca

La  multi ani, Nicu !!
La multi ani, unchiule Bruno!!


Blat 1:  7 ouă, 3 linguri de apă, 10 linguri zahăr, 10 linguri făină, puţin praf de copt. Se coace într-o tavă rotundă
Blat 2: 3 ouă, 2 liguri de apă, 5 liguri zahăr, 5 liguri făină, puţin praf de copt, se coace într-un vas de yena cum sunt cele de salată
Pentru însiropat: sucul de la două compoturi de ananas, şi aproape 0,5 ml suc de portocale
Crema: 2 cutii de ananas se dau prin blender  cu puţin suc de ananans , se pune un plic de gelatină la înmuiat şi se încorporează în ananas. Separat se mixează 500ml, şi se încorporează în compoziţia de ananas. Se lasă la rece.
Se curăţă, 700 g de clementine, se taie cubuleţe şi se încorporează în crema lăsată la răcit.
Decor: 500ml frişcă, un sfert de foaie de cremeş mărunţită, biluţe pentru decor, 1 cutie de ciocolată Fruits de mer au chocolat de Belgique,  iar pentru corali puţin zahăr topit turnat peste gheaţă.



luni, 20 decembrie 2010

Năsturei de pitici

(Reţetă preluată din revista Secretele bucătăriei nr. 12)


Ingrediente pentru 50 bucăţi
  • 380 g făină
  • 120 g zahăr pudră
  • sare
  • 250 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 lingură  cu vârf cacao
Mod de preparare:
1. Se amestecă făinacu zahăr pudrăşi un praf de sare; se adaugăbucăţele de unt şi se amestecă. Se adaugă gălbenuşurile şi se frământă aluatul. Se împarte aluatul în două şi se înglobează cacao într-una dintre jumătăţi. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 2 ore.
2. Se încinge cuptorul la 175 * C. Se întind două foide aluatgroase de 3 mm. Se decupează nasturii cu o formă şi se coc 10 min. pe o tavă cu hârtie de copt.


Din acest aluat se pot obţine şi alte forme . Le decoraţi cum doriţi.

În aluatul alb se adaugă puţin colorant verde sau roşu.

Aceste reţete de biscuiţi le-am realizat cu elevii pe parcursul a două zile, de aceea pozele sunt făcute cu toate produsele finale.

Pătrate magice

 (Reţetă preluată din revista Secretele bucătăriei nr.12)



Ingrediente pentru 40 bucăţi
290g făină
1 linguriţă praf de copt
125g zahăr pudră
1 praf sare
150g unt
1 gălbenuş
3 linguriţe cacao
3 linguri lapte

Mod de preparare:
1. Se amestecă făina cu praf de copt, zahăr pudră şi sare. Se adaugă bucăţele de unt rece şi se frământă. Apoi se adaugă gălbenuşul şi se frământă în continuare. Jumătate din cantitatea de aluat se colorează cu cacao; se acoperă şi se dă la frigider 2 ore.
2. Se întind două foi dreptunghiulare de aluat: unul alb şi unul brun, ambele groase de 1 cm. Se taie din din ambele foi câte o fâşie groasă  de 1 cm. Fâşiile albe se ung cu lapte pe latura lungă şi se lipesc de fâşiile negre. Suprafaţa se unge cu lapte şi se lipesc alte două fâşii de aluat. Se dau la congelator cca 15 min.
3. Se încinge cuptorul la 175 * C. Aluatul se taie în felii groase de 2 mm şi se aşază pe hârtie de copt. Se coc cca 8 min.

Vă puteţi "juca" cu aluatul pentru a obţine formele dorite.

duminică, 19 decembrie 2010

Tort cremeş


La mulţi ani, Mugurel!!!!!!!


Deoarece cumnăţelul îşi dorea de ziua lui cremeş, m-am decis să încerc să-i fac cremeş, dar sub forma de tort. Iată ce a ieşit......
Ingrediente:
1. Realizăm crema pentru cremeş .
2. Mărunţim o foaie de cremeş.
3. 500 ml suc de portocală şi un plic de gelatină (o preparăm conform indicaţiilor de pe plic)
3. 250 ml frişcă lichidă bătuta foarte bine
4. o cutie de ananas 
5. Relizaţi un pişcot din 2 ouă şi o lingură de apă, 3 linguri făină, 3 linguri de zahăr, puţin praf de copt
6. Ungeţi blatul răcit cu dulceaţă de portocale.

Etape:
Pentru a-i da o formă rotundă tortului cremeş l-am aranjat într-o formă rotundă detaşabilă.
1. Turnaţi într-o formă rotundă mică o parte din sucul de portocale cu gelatină. Restul de suc de portocale îl turnaţi în cealaltă  formă rotundă de 26 cm. Tăvile se pun la rece să se întărească sucul cu gelatină.
2. După ce s-a întărit turnaţi o parte din crema de cremeş şi nivelaţi.
3. Aşezaţi foaie mărunţită de cremeş.
4.Turnaţi restul de cremă de cremeş şi nivelaţi.
5. Aşezăm un strat de foaie mărunţită.
6.  peste stratul de foaie de cremeş aşezăm un strat de frişcă amestecată cu ananasul dintr-o cutie.
7. Peste adaugăm blatul uns cu dulceaţă. 
8. Învelim tava în folie şi o aşezăm la  rece.
9. A doua zi, răsturnăm tortul pe o tavă, peste el îl aşezăm tortul mic şi le decorăm cu frişcă, felii de portocală şi foaie de cremeş mărunţită.

Tortul de cremeş este foarte bun....singurul inconvenient e că nu poate fi foarte uşor de tăiat !

luni, 13 decembrie 2010

Biscuiti Pentru Mos Craciun




(Reţetă preluată din revista GoodFood nr. dec. 2010- ian. 2011)


La fel ca în anul trecut (alături de colegele mele Ştefi, Carmen, Diana şi Silvia), am încercat să facem împreună cu elevii nostri biscuiţi. S-au descurcat extraordinar!


Aluat dulce pentru biscuiţi
INGREDIENTE:
200g unt nesărat, la temperatura camerei
150 g zahăr fin
2 linguriţe extract de vanilie (eu am pus 2 plicuri zahăr vanilinat)
1 ou
300g făină cernută

MOD DE PREPARARE:


1.Se bat untul şi zahărul cu un mixer, până se obţine o cremă. Se adaugă vanilia şi oul, apoi făina. Se amestecă până când compoziţia devine omogenă, apoi se împarte în două şi se formează două discuri. Se împachetează în folie de plastic şi se lasă la rece cam 40 min., până când aluatul se întăreşte. Se încălzeşte cuptorul la 180 0 C / gaz 4.
2. Se presară blatul de lucru cu făină şi se întinde una din bucăţile de aluat până ajunge la o grosime de 3 mm. Se decupează steluţe sau alte forme.
  • Pentru melci se intind două foi de 3mm - una cu cacao şi una albă, se suprapun şi se rulează strâns. Se lasă la frigider 30min după care se taie felii de aproximativ 5mm.
  • Pentru bastonaşe se iau două bile de aluat, una albă şi in cealaltă se pune puţin colorant roşu. Se fac bastonaşe din fiecare culoare şi se rulează câte două. Se taie la lungimea dorită şi se aşază pe tavă sub formă de bastonaş. 
  • Pentru cealaltă variantă de biscuiţi  procedăm astfel: se face un bastonaş alb mai gros,. Se intinde din aluatul cu cacao o foaie groasă de 3 mm de lungimea bastonului alb. Se rulează strâns. Se lasă la frigider 30min după care se taie felii de aproximativ 5mm.
3. Cu ajutorul unei palete, se aşază fursecurile pe două tăvi acoperite cu hârtie de copt. Se ţin la rece timp de 10 min, apoi se coc timp de 10 min- 12 min, până devin aurii pe margini. Se pun la răcit pe un gratar.









vineri, 3 decembrie 2010

Strudel cu mere


INGREDIENTE: 1 kg de mere curăţate de coaajă şi cotoare, 2 linguri de scorţişoară măcinată, nuci tocate, 6 linguri de zahăr, un gălbenuş, 1 pachet de foi de plăcintă Linco cu scorţişoară, puţin ulei
PREPARARE: merele se curăţă de coajă şi de sâmburi; se dau prin răzătoareşi se storc de zeamă. Se călesc cu zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugăscorţişoara, nuca tăiată bucăţimici sau mari(după gust şi se amestecă bine compoziţia.În tava de compt eu am pus hărtie de copt, fără să ung tava . Se iau câte două foi de plăcintă se ung cu ule, se pune compoziţia, se ruleazăţi se aşază în tavă.Se unge plăcinta cu gălbenuşurile de ouşi se presară zahăr. 
Se dă plăcinta la cuptorul încins la 180 de grade şi se lasă 30-35 min.
După ce se scoate din cuptor , plăcinta se acoperă cu un prosop umed, se lasă la răcitşi se taie bucăţi

Tort cu fructe şi cremă de ciocolată

 La mulţi ani, Jany!!!!!

BLAT:  bat simplu din 10 ouă şi două linguri de apă, 12 linguri zahăr, 12 linguri făină, un praf de copt                                                                                                                                                     CREMA: e ganache cu ciocolată de mentă





FRUCTE: un ananas potrivit, , struguri albi, struguri rose, un măr, o rodie, 2 portocale, o lime, o cutie physalis, 500 ml frişcă lichidă Hulala

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic