Persoane interesate

vineri, 23 aprilie 2010

Tort Castel


Ingrediente:
Blat 1: 10 ouă, 2 linguri de apă, 12 linguri zahăr, 12 linguri făină, 1/2 plic praf de copt
Blat 2 şi Blat 3: Fiecare blat l-am realizat din 5 ouă 2 linguri de apă, 7 linguri de zahăr, 7 linfuri de făină, 1/4 plic praf de copt
Crema: 1 l frişcă, 2 cutii cu ananas pe care le tăiaţi cubuleţe mici
Se bate bine frişca şi se adaugă ananasul, lăsat la scurs . Se încorporează în frişcă.
Decor: 500g ciocolată menaj, topită în etape după cum aveam nevoie, 50 g ciocolată albă menaj, fulgi, biluţe colorate pentru decor, fulgi de ciocolată.


Etapele realizării acestui tort:

Necesita încă puţin finisaj, dar.....nu am mai avut suficient timp!

marți, 20 aprilie 2010


Ingrediente: 2 foi de napolitană, ciocolată albă topită pentru lipirea feţelor casei, dulciuri pentru realizarea ferestrelor, uşa casei, colorant roşu pentru acoperiş.
 
 Se croiesc 2 bucăţi dreptunghiulare, lateralele casei, 2 bucăţi identice pentru faţa şi spatele casei, 2 dreptunghiuri pentru acoperi.

Se topesc 50 g ciocolată albă în care se adaugă puţin colorant roşu. Cu o pensulă se întinde compoziţia pe cele două dreptunghiuri tăiate pentru acoperiş.
Tot cu ciocolată topită se lipesc şi bomboanele pentru geamuri şi uşă. se lasă să se întărească ciocolata. Dacă e necesar se mai topesc 50 g cicolată albă. Cu aceasta se va asambla casa.

Coliva

 Din păcate am fost nevoită să fac şi colivă!


Ingrediente: 4 kg arpacaş din grâu (eu am cumpărat de Boromir), 2 kg zahăr măcinat, 2 kg nucă măcinată, 1 kg stafide, 4-8 linguri cacao, 2 esenţe şi jumătate de rom, 2 esenţe şi jumătate de lămâie sau coaja rasă de lămâie, 4 linguriţe cu sare.
Decor: 250 g nucă de cocos, bomboane pentru decor după preferinţă, cacao, celofan, panglică neagră, lumânare, pahare de unică folosinţă
Mod de preparare:
Dacă aveţi oală de 20 l puteţi fierbe arpacaşul în acelaşi timp,dar dacă nu puteţi fierbe doar câte un kg de arpacaş într-o oală de 5 l.
1.Se spală arpacaşul din mai multe ape, până când apa e limpede (unele reţete spun din 9 ape, dar uneori e nevoie de mai mult)
2. Se pune arpacaşul în apă caldă la fiert cu o linguriţă de sare (oala de 5 l se umple cu apă caldă). Din momentul în care începe să fiarbă se lasă la fiert încă 45 minute.


3. Se strecoară arpacaşul.
4. Se clăteşte din trei ape şi se lasă să se scurgă foarte bine în strecurătoare (eu am clătit cu apă aproape rece).
5. Se pune la scurs pe un prosop de bucătărie.  Se lasă la răcit.


6. Se macină jumătate din cantitatea de arpacaş prin maşina de tocat carne.
7. Se frământă arpacaşul cu zahărul şi esenţa de rom şi lămâie, cacaoa.


8. Se adaugă nuca, stafidele şi se frământă foarte bine.
 9. Se pune în farfurii şi pahare.
10. Se ornează.





luni, 5 aprilie 2010

TORT ALB NEGRU ŞI COLOR

TORT ALB NEGRU ŞI COLOR
 
 

Tort botez II

Tort botez II


Acest tort  şi tortul de Florii II le-am realizat în aceeaşi zi. 
Blatul: 10 ouă şi 2 linguri de apă, 12 linguri zahăr, 12 linguri făină, 1 plic praf de copt ( se fac 4 astfel de blaturi - 30 ouă) Fiecare blat l-am făcut separat.
Crema: 2 litri frişcă lichidă, 4 cutii ananas tăiat mărunt, 4 bucăţi kiwi, 4 portocale, 400g zmeură 
Pentru ornat: 2 l frişcă lichidă, căpşuni, biluţe colorate pentru decor, 2 suzete de plastic, 4 libelule + tot de cumpărat, o jucărie cu un copilaş .
Blaturile le-am însiropat cu sirop de zmeură şi apă.


Etape:

Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic