Persoane interesate

joi, 31 decembrie 2009

Revelion 2009



Un tort făcut în mare grabă! Am folosit reţeta clasică : Blat din 5 ouă şi trei linguri de apă, iar pentru cremă frişcă, ananas - 1 cutie şi 5 bucăţi kiwi.
Pentru decor : am pus la cuptor câteva felii de portocală date prin zahăr şi lăsate să se usuce, scorţişoară, felii de kiwi şi frunze, biluţe pentru decor.









Tort Nicu




Pentru acest tort am folosit ingredientele de la Tort cu clementine. La umplutură am folosit kiwi -10 bucăţi, ananas - o cutie, clementine- 20 bucăţi.
Pentru decor : physalis, felii de carambola, frunze de clementine, două crenguţe de rozmarin date prin albuş şi zahăr pudră, biluţe argintii şi de ciocolată .

vineri, 25 decembrie 2009

Foi cu nucă


Ingrediente: 4 căni cu lapte, 4 căni cu zahăr, 5 căni cu nucă
Preparare: Se pun toate ingredientele într-o oală si se lasă la fiert până compoziţia s-a îngroşat.
Se lasă să se răcească puţin, după care se întinde pe foile de napolitană. Se pune o greutate pe suprafaţa napolitanelor şi se lăsă până a doua zi.  Se taie la dimensiunea dorită.
Sugestie - puteţi turna glazură de ciocolată pe ultima foaie de napolitană a doua zi.




 Este o reţetă foarte bună !

TORT CU CLEMENTINE

La mulţi ani, unchiule Bruno !!!!!!!!
TANTI AUGURI,ZIO BRUNO!!!!!!!!! 

Ingrediente:
Blat: 5 ouă, 3 linguri de apă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină , un vârf de cuţit praf de copt, o linguriţă cacao
Crema: 300 ml frişcă lichidă, , aproximativ 20 clementine , o banană
Decor: un fruct carambola şi physalys, crenguţe de rozmarin date prin albuş, presărate cu zahăr pudră - lăsate la uscat şi două fire de asparagus 500 ml frişcă lichidă, biluţe pentru decor argintii şi de ciocolată.


Preparare:
1. Se bat albuşurile spumă foarte bine, se adaugă zahărul. Se bate cu mixerul până ce zahărul s-a topit. Se daugă apa, cacaoa, făina, cele 5 gălbenuşuri,, praful de copt. Se amestecă cu grijă, uşor până se omogenizează. Se coace la 180 de grade. Nu se deschide uşa cuptorului 20 de minute. Se verifică si se mai lasă încă 10 - 15 minute.
2. Clementinele şi banana se desfac si se taie cubuleţe. Se lasă la scurs. 
3. Cu sucul rezultat se însiropează blatul. 
4. Se bate frişca , se încorporează fructele. 
5.Se împarte compoziţia în două şi se umple tortul.
6. Se bate restul de frişcă 500 ml friscă şi se decorează tortul .




marți, 22 decembrie 2009

Tort Mugurel


Blat: 10 ouă, 2 linguri apă, 12 linguri zahăr, 12 linguri făină, 1 plic praf de copt
Crema: 400 ml frişcă lichidă aproximativ şi fructe după preferinţe (clementine, rodie, banane etc)
Ornare: frişcă lichidă 600 ml, frunze de smochin uscate, biscuiţi , o nucă dată prin frişcă şi biluţe decorative

marți, 15 decembrie 2009

Poveşti cu turtă dulce

TURTĂ DULCE   I

Reţetă preluată din revista Good Food - decembrie 2008 - ianuarie 2009

PREPARARE : 30 MIN
10 - 12 porţii (în funcţie de mărime)
UŞOR


Ingrediente: 500g făină albă
                     350 g miere
                     100g zahăr brun
                     1 ou bătut
                     1 lămâie
                     2 linguriţe pudră de ghimbir
                     1 linguriţă praf de copt
                     1 linguriţă scorţişoară
                     1 linguriţă cuişoare măcinate
                     1 linguriţă nucşoară măcinată

Preparare:
1. Se încinge cuptorul la 170 * C
2. Într-o crăticioară, se încălzeşte uşor untul împreună cu mierea, coaja de lămâie şi zahărul brun. Când zahărul s-a topit, se ia de pe foc . Se lasă amestecul să se răcească la temperatura camerei.
3. într-un castron . se amestecă făina cu toate ingredientele uscate, apoi se adugă treptat untul topit şi oul bătut, amestecând cu grijă cu o lingură de lemn. Se frământă amestecul timp de două minute, după care se lasă să se odihnească timp de 15 minute.
4. pe o suprafaţă de lucru curată, se presară făină din abundenţă, pentru ca aluatul să nu se lipească. Cu ajutorul unui sucitor, se întinde aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 6 mm.
5. Se taie foaia de aluat în formele preferate, care se aşază pe o tavă unsă cu unt.
6. Se coc turtele dulci aproximativ 15 minute sau 18 minute, dacă doriţi să fie mai uscate pentru a le folosi ca decoraţiuni în pomul de Căciun.

Decorare: vezi Steluţe cu scorţişoară 
                         cantitate mică 1 ou şi 90 g zahăr
Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic