Persoane interesate

marți, 30 iunie 2009

Dulceaţă de coacăze





Am achiziţionat 7 kg de coacăze din care am făcut trei feluri de dulceaţă:

VARIANTA 1: 2,5 kg coacăze
2 kg zahăr
puţină lămâie

VARIANTA 2: 2,5 kg coacăze
1,5 kg zahăr
puţină lămâie

VARIANTA 3 : 2 kg coacăze
250 ml suc de portocale proaspăt
2 kg zahăr
Preparare: Se curăţă coacăzele de codiţe, se spală foarte bine cu apă rece, se pun în oală şi se adaugă zahărul . Se lasă să fiarbă la foc mic 2-3 poate chiar 4 ore, în funcţie de consistenţa dorită.
CUM VERIFICĂM DACĂ E GATA DULCEAŢA ?
1. punem apă rece într-un pahar şi lăsăm să curgă o picătură de dulceaţă în apă. Dacă picătura de dulceaţă se împrăştie pe fundul paharului, dulceaţa mai trebuie lăsată la fiert. Dacă nu se împrăştie putem pune dulceaţa în borcane.
2. Luăm cu o lingură dulceaţă şi o aşezăm pe o farfurie să se racească. După răcire dacă e fiartă bine are o consistenţă oarecum gelatinoasă, dacă nu e bine fiartă , în momentul în care înclinăm farfuria curge.



Dulceaţă de vişine cu zmeură




Ingrediente
: 4 kg vişine fără sâmburi
2 kg zahăr,
400 g zmeură

Am adăugat toate ingredientele în oală şi am lăsat la fiert ( la foc mic ) aproximativ 4 ore , după care le-am pus în borcane.
Din această cantitate de fructe am obţinut 10 borcane de 370 ml.
Mare atenţie la momentul în care dulceaţa începe să fiarbă, deoarece "dă în foc" . După acest moment nu trebuie sămai staţi doar lângă dulceaţă.

E foarte gustoasă !

vineri, 26 iunie 2009

Tort cu coacăze şi vişine

Tort cu coacăze şi vişine
LA MULŢI ANI , ŢUŢICA!


Blat : 14 pişcoturi, suc de vişine , aproximativ 200 g vişine fără sâmburi
Crema : 750 ml frişcă, 4 linguri dulceaţă de coacăze, 10 vişine fără sâmburi
Decor: aproximativ 20 ciorchini de coacăze , frunze de lămâiţă, napolitane, porumbel

PREPARARE: se zdrobesc vişinele , iar în sucul rezulat se pun pişcoturile . Acestea se aranjează pe tavă . Peste pişcoturi se pune restul de vişine zdrobite.
Se bate fişca foarte bine , după care se adaugă vişinele, dulceaţa de coacăze amestecându-se până la omogenizare. Se adaugă peste pişcoturi . Se decorează după preferinţă cu vişine şi coacăze.




duminică, 7 iunie 2009

TORT CU FLUTURI






Blat dreptunghiular : 6 ouă, 2 linguri apă, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 1 plic praf de compt
Blat rotund : 8 ouă, 2 linguri apă, 8 liguri făină, 8 linguri zahăr, 1 plic praf de copt
Crema : 600 ml frişcă, 2 kg căpşuni tăiaţi cubuleţe, 1 cutie, ananas tăiat cubuleţe
Pentru decor: 1 l frişcă, căpşuni, fluturi din lapte praf realizaţi în prealabil, bile pentru decor








Toate retetele sunt pe Petitchef
Page copy protected against web site content infringement by Copyscape
Gateste Inteligent
Image and video hosting by TinyPic